Actualitate

Trafic pentru comunisti

Liderul comunist Vladimir Voronin a aparut din nou la ecran si a criticat Alianta pentru Integrare Europeana, pentru ca liderii ei doresc sa puna in aplicare Conventia cu privire la micul trafic de frontiera. Voronin numeste drept act de tradare aceasta Conventie care, de fapt, nu e decat un prim document ce asigura un cadru legal absolut favorabil celor ce vor avea posibilitatea sa intre fara viza pe teritoriul unui stat membru al UE – Romania.

Voronin nu doreste apropierea moldovenilor de UE, nu doreste un cadru legal in relatiile cu UE pentru libera circulatie a persoanelor, deoarece el, pe parcursul a opt de pseudo-guvernare, nu a facut decat sa tina izolata RM de UE prin compromiterea la maximum a optiunii europene a moldovenilor. Este un fapt recunoscut deja nu numai pe plan intern, ci si pe plan international, or, dupa victoria fortelor democratice la Chisinau, partenerii nostri de la Bruxelles au oftat si ei usurati si si-au exprimat speranta ca, de acum inainte, lucrurile for merge pe calea sinceritatii si a normalitatii.

Dar de ce a dorit comunistul Voronin si – din cate deducem din bucatile de erori propagandistice emanate verbal in fata blonda a lui Staris – mai doreste ca moldovenii sa nu faca parte legal din marea familie europeana? De ce se opune din toate puterile si ameninta cu alegeri parlamentare anticipate mai ales acum, cand stie prea bine ca la 12 ianuarie vor demara negocierile oficiale pe marginea Acordului de asociere RM-UE, cand intelege ca guvernarea liberal-democratica este sustinuta masiv de catre cancelariile europene, iar prin aceasta e sustinuta puternic si intreaga populatie a RM?

De ce apare la ecran tocmai acum si incepe sa tulbure apele, cand treburile in tara s-au asezat, iar succesul negocierilor cu UE – dupa care moldovenii ar putea vedea perspectiva liberii circulatii in Europa – depinde de linistea din societatea noastra? In opinia mea, aceste intrebari au doar un singur raspuns: Voronin, Misin, Tkaciuk, Reidman si toti ceilalti care nu vor sa coboare de pe ghebul sarmanului moldovean, vor sa-si continue opera pe care au inceput-o acum opt ani – de a-i trimite in lumea mare pe toti moldovenii si de a se lafai aici pe banii trimisi de acestia acasa.

Pe Voronin, Greceanai, Dodon, Muntean i-a dus mintea sa guverneze doar atata timp cat cei plecati mai trimiteau acasa banii castigati uneori in adevarata robie. Cum s-au terminat banii, a si aparut in fata tuturor cucoana Moldova cu fundul gol ca bugetul, de s-au ingrozit de urmarile comunismului voroninian pana si cei din Africa in afirmatii facute la ONU. Cum, de fapt, s-a ingrozit intreaga lumea, care, pe parcursul anilor de guvernare comunista, a constatat in permanenta ca RM este tara care furnizeaza cele mai multe persoane traficate; ca, in opt ani de aflare la putere a clanului politic comunist, RM s-a aflat permanent in topul tarilor in care infloreste traficul de organe, de muncitori ilegali si de fete nevoite sa se prostitueze.

S-a ocupat cumva Voronin de reabilitarea psihologica a traficatilor nostri? L-ati auzit vreodata sa vorbeasca cu ei sau despre ei? Tot europenii au fost acei care ne-au ajutat: la Chisinau functioneaza de opt ani Centrul International „La Strada”, finantat de europeni, se deruleaza in permanenta campanii de informare precum „Vulnerabilitatea migrantilor, in special, femei, la exploatare si trafic de fiinte umane”, finantat tot de europeni si nicidecum din Rusia, unde se spun bancuri despre trei moldoveni care inlocuiesc o macara…

In alegerile trecute imi spunea cineva ca, daca ar sti Voronin cum se chinuiesc moldovenii peste hotare, le-ar pupa mainile si le-ar deschide sute de sectii de votare. Dar eu as merge mai departe pe ideea ce i-ar convinge pe comunisti sa nu se opuna integrarii europene de facto a RM. Eu as propune comitetului lor central sa delege parlamentarele comuniste in casele de toleranta din Turcia sau Albania, iar pe parlamentarii comunisti – la munci la negru in Rusia, deoarece totuna stau degeaba si nu voteaza in legislativ. Ca sa simta pe pielea lor cochetele noastre comuniste din parlament cum e sa faci un ban in strainatati… Iar Voronin, Misin, Reidman si Tkaciuk – sa curete retelele de canalizare ale partenerilor strategici rusi. Si abia dupa asta sa-i intrebam daca mai vor alegeri parlamentare anticipate…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *