Actualitate

Tragedia de la Verejeni. Astăzi se va decide soarta tatălui adolescentului care şi-a împuşcat mortal prietenul în timp ce se jucau

Asta după ce procurorii au contestat decizia instanţei raionale, prin care acesta fusese eliberat şi obligat să nu părăsească ţara. Între timp, avocatul familiei victimei declară că în presă au apărut mai multe informaţii false cu privire la acest caz.

"Avem concluzia că de fapt toate aceste declaraţii din mass-media precum că într-un fel sau altul se încearcă a muşamaliza cazul, sau nu au intervenit prompt organele de drept, nu corespund adevărului. De exemplu şi aceleaşi haine ale copilaşului, care chipurile nu erau asupra lui când a fost acesta scos din fântână", a spus Dumitru Buliga, avocat.

Familia micuţului roagă jurnaliştii să opereze doar cu informaţii oficiale în acest caz. Cadavrul băiatului de şase ani, a fost găsit într-o fântână, a doua zi după ce plecase să se joace la amicul său şi nu s-a mai întors. Iar probele adunate până acum de oamenii legii arată ca suspectul a încercat sa ascundă urmele crimei: a aruncat cartușul în curtea unui vecin, iar corpul neînsufleţit al copilului – în fântână, ci nu l-a scăpat în timp ce îl spala de sânge, aşa cum le-a declarat forțelor de ordine, atunci când a fost audiat. El a mai spus că i-a fost frică să anunţe autorităţile şi părinţii despre cele întâmplate.

Suspectul este cercetate în libertate pentru omor din imprudenţă, iar tatăl său – pentru păstrare ilegală de arme şi muniţii. Între timp, procurorii verifică, dacă minorul a fost ajutat de tatăl său atunci când a încercat să şteargă urmele crimei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *