Actualitate

TRAGIC. Fântânile din raionul Floreşti seacă din cauza secetei

Situaţia a determinat autorităţile să identifice noi surse de finanţare nerambursabilă prin atragere de alte proiecte pentru extinderea reţelelor şi apeductelor de distribuţie a apei potabile, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În circa 20 de sate din raionul Floreşti, din cauza secetei fântânile seacă, iar oamenii sunt disperaţi.

„O treime dintre localităţi duc lipsă de apă potabilă. Situaţia este mai alarmantă în satele Ştefăneşti, Ciutuleşti, Caşunca. Insistăm asupra organizării dezinfecţiei, curăţirii şi amenajării surselor existente de apă”, a declarat Gheorghe Moraru, şef de secţie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Floreşti.

O soluţie ar fi construcţia a noi reţele de aprovizionare cu apă potabilă în sistem centralizat, raionul Floreşti fiind avantajat în această privinţă ca rezultat al includerii împreună cu alte patru raioane şi municipiul Bălţi, într-un proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. O experienţă în acest sens a fost realizată şi în anii precedenţi, în beneficiul a 20 de localităţi rurale şi urbane. De apă la robinet se bucură acum peste 20 de mii de locuitori. 

trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *