Timpul Liber

TRAGICO-COMIC: Top 10 FĂRĂDELEGI comise de animale şi cum au fost ele pedepsite

9. În Libia, în 1974, un câine care a muşcat un bărbat a fost pedepsit să stea o lună “la răcoare”, doar cu pâine şi apă.

8. În anul 800 înainte de Christos, un roi de albine a fost condamnat la moarte, după ce zburătoarele au atacat un om, iar acesta din urmă şi-a pierdut viaţa din cauza înţepăturilor.

7. În Franţa, o scroafă a fost declarată vinovată de moartea unui copil de cinci ani, iar cei şase purcei ai ei au fost consideraţi complici. Scroafa a fost spânzurată de picioarele din spate şi lăsată să moară, iar purceii au fost trimişi la “reeducare” în cocina unui sătean, până la Crăciun.

6. În Biblie este descrisă o lege conform căreia dacă un bou omoară un om, atunci animalul era la rândul lui ucis cu pietre.

5. În 1906, doi fraţi şi câinele lor au fost acuzaţi de crimă. Oamenii au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar câinele a fost executat.

4. În Pennsylvania, un labrador pe nume Pep a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru că a omorât pisica guvernatorului. Asta se întâmplă în 1924, iar şase ani mai târziu, căţelul murea de bătrâneţe, desigur, după gratii.

3. O “gaşcă” de cârtiţe rebele au distrus în 1519 recoltele unui ţăran din Italia, motiv pentru care acesta le-a acţionat în judecată. Iniţial, cârtiţele au fost condamnate la moarte, însă alţi săteni au sărit în apărarea lor şi atunci animalele au fost somate să părăsească terenul reclamantului.

2.
În Franţa, în 1120, episcopul de Laon şi marele vicar de Valence au excomunicat omizile şi şoarecii de pădure, drept pedeapsă pentru pagubele provocate.

1.
O găină a fost acuzata de vrăjitorie şi arsă pe rug, pentru ca ouase un ou fără gălbenuş. De notat este că a avut parte de un proces “corect”, fiind apărată de un avocat. Procesul a avut loc în Elveţia, în anul 1474.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *