Actualitate

Traian Băsescu a votat pentru viitorul european al Moldovei

Traian Băsescu și soția sa, Maria, au ajuns la ora 10:00 la sediul Ambasadei Republicii Moldova, unde au fost întâmpinați de un grup de susținători.

 

"Sunt cetățean al Republicii Moldova și am votat pentru candidatul care în toată campania a susținut că va menține drumul european al Republicii Moldova și apropierea de România", a declarat fostul președinte al României.

"Categoric, în fața alternativei – Dodon sau Maia Sandu – orice om care se gândește la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Maia Sandu propune o Republica Moldova care să-și însușească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova, care înseamnă o guvernare de tip oligarhic. Ori eu, ca cetățean al Republicii Moldova, vreau valori europene în această țară", a spus Băsescu.

În timpul declarațiilor de presă, cei câțiva zeci de susținători au scandat "Basarabia e România!", iar la plecarea lui Băsescu unii dintre ei s-au apropiat să dea mâna cu fostul președinte. "Sănătate, comandante, vă iubim!", au strigat mai mulți cetățeni înfrigurați, în timp ce un basarabean l-a rugat pe politician să arate mulțimii pașaportul ștampilat.

"Azi se scrie istoria", spune Viorica Afrone, o susținătoare a lui Traian Băsescu, în vârstă de 60 de ani, cu drapelul Uniunii Europene în brațe. "Noi susținem unirea cu Moldova pentru a rezista în fața pericolului Rusiei."

Familia Băsescu a depus jurământul de credință în fața ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, pe 3 noiembrie, între cele două tururi ale scrutinului electoral.

rise.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *