Ultima oră

Traian Băsescu: Dacă mass-media este controlată de alte capitale, statul trebuie să ia măsuri

"Eu cred că o regularizare prin lege a mass-mediei este obligatorie pentru că populaţia se informează în primul rând din mass-media. Dacă mass-media este controlată de alte capitale din alte locuri, din alte interese politice, decât cele ale statului unde activează, acel stat trebuie să ia măsuri", a spus Băsescu astăzi la o conferinţă de presă.

"Sigur este opţiunea politicienilor din Republica Moldova cum vor gestiona lucrurile, în aşa fel încât să fie o abordare europeană. Nu se poate face cum a făcut Federaţia Rusă în Crimeea: au închis toate posturile minorităţii tătare şi cu asta basta. Reglementarea (…) mi se pare absolut necesară în situaţia pe care şi eu o cunosc în Republica Moldova", a declarat fostul preşedinte român.

Traian Băsescu se află într-o vizită privată în Republica Moldova, iar ieri a primit Ordinul Ştefan cel Mare din mâinile preşedintelui moldovean Nocolae Timofti.

Amintim că mai mulţi parlamentari din PDM şi PLDM au semnat un proiect de lege de modificare a Codului Audiovizualului pentru a securiza spaţiul informaţional moldovenesc şi a spori cota producţiei radiodifuzorilor autohtoni.

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *