Astăzi 21 Februarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 20 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 5 Noiembrie 2017, ora 11:42

Traian Băsescu, la 66 de ani: Care sunt cele mai celebre expresii ale fostului președinte și ce porecle a dat adversarilor

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Fostul președinte este cunoscut, în cele două mandate la Palatul Cotroceni, pentru expresiile devenite celebre, precum ”Un fleac, i-am ciuruit!”, sau ”Dragă Stolo”.

Acesta nu s-a sfiit să pună ștampile dure adversarilor, pe care i-a poreclit în diverse moduri. Astfel, pe Victor Ponta l-a numit ”Dottore”, cu aluzie la doctoratul plagiat al acestuia, iar pe Călin Popescu Tăriceanu l-a caracterizat drept ”inimă zburdalnică”. 

 Traian Băsescu a plâns prima dată, în direct şi în public, în 2004, atunci când Theodor Stolojan venea cu un anunț șoc pe scena politică: se retrăgea din cursa pentru Preşedinţia României din motive de sănătate. Traian Băsescu s-a ridicat în picioare, încercând să spună câteva cuvinte, și, cu lacrimi în ochi, a rostit celebrul ”Dragă Stolo”. Și în primul mandat, Traian Băsescu a câștigat simpatizanți prin campania inedită. Astfel, sloganul său: ”Să trăiți bine”, a prins foarte bine la electorat.A mai rostit și ”Iarna nu-i ca vara”, dar și „Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!”, cu referire la învingerea în alegeri a contracandidatului său, Adrian Năstase, în 2004.

Iar când Guvernul lua măsuri privind indemnizațiile pentru mame, a declarat că “în ultima vreme, România nu mai are femei, are mămici și nu mai are copii, are bebeluși”.

Și în 209 a câștigat în fața PSD-ului. ”Un fleac, i-am ciuruit!”, îşi anunţa victoria Băsescu, în competiția cu Mircea Geoană, care se bucurase prea devreme de victorie și ieșise și el, pe scenă, cu celebra expresie: „Mihaela, dragostea mea!”.

Traian Băsescu nu și-a iertat niciodată adversarii, mai ales în discursurile publice. Toate etichetele puse de el politicienilor au rămas în memoria colectivă: Victor Ponta a fost numit ”Dottore” și ”pisicuț”, Călin Popescu Tăriceanu a fost caracterizat drept ”inimă zburdalnică”. Pe Liviu Dragnea l-a numit ”Ayatolhah”, iar Dan Voiculescu a primit porecla ”Felix Motanul”.

Sursa: Libertatea.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2018, ora: 08:03

Demnitatea, Dodon și fundația

Demnitatea, Dodon și fundația Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul