Opinii și Editoriale

Traian Basescu vine, totusi, miercuri la Chisinau!

Desi, vineri, unele ziare de la Chisinau au scris ca seful statului roman si-ar fi anulat vizita in Republica Moldova – citandu-l, se pare, dintr-o stire veche de cateva saptamani pe ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leanca – surse din cadrul Ambasadei Romaniei ne-au confirmat ca s-a produs o confuzie si ca, la 27 ianuarie, presedintele Traian Basescu va trece, totusi, Prutul. Cu o durata de doua zile, aceasta va fi prima vizita oficiala instrainatate efectuata de Traian Basescu dupa preluarea celui de-al doilea mandat prezidential.

Potrivit acelorasi surse, el a ales sa vina la Chisinau cu automobilul, nu pe calea aerului, pentru ca a doua zi, 28 ianuarie, sa se poata deplasa la cimitirul din satul ?iganca, raionul Cantemir, unde va cinsti memoria eroilor romani, inhumati acolo in cel de-al Doilea Razboi Mondial, apoi la Cahul, unde se va intalni cu corpul didactic si cu studentii Universitatii de Stat „B. P. Hasdeu”. Dupa care, va trece iarasi Prutul – de aceasta data, in directia Bucuresti.

Miercuri, 27 ianuarie, Traian Basescu va avea intrevederi cu presedintele interimar Mihai Ghimpu, cu prim-ministrul Vlad Filat, cu liderii grupurilor politice parlamentare. Desi, la un moment dat, se discuta despre o posibila adresare a presedintelui roman in plenul Parlamentului moldovean, se pare ca nu se va reusi convocarea, cu acest prilej, a Legislativului de la Chisinau.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *