Astăzi 20 Septembrie 2019, Vineri - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2019
Abonamente

Actualitate 31 Iulie 2019, ora 07:20

Transnistria: Generalii fără frontiere, Antiufeev și Krasnoselski, VÂNAȚI pentru abuz de putere, abuz de serviciu și împiedicarea exercitării libere a dreptului la vot (Rise.md)

Marime Font

Vladimir Antiufeev și Vadim Krasnoselski. Doi generali, ambii lideri ai unor regiuni separatiste: una în Republica Moldova — Transnistria, alta în Ucraina — Republica Populară Donețk.

Și ambii au fost sau încă mai sunt anunțați în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău și vânați pentru abuz de putere, abuz de serviciu și împiedicarea exercitării libere a dreptului la vot.

Cu toate acestea, Antiufeev și Krasnoselski, la fel ca și alți lideri separatiști din stânga Nistrului, au călătorit nestingheriți ani la rândul prin toată lumea.

VADIM KRASNOSELSKI

Actualul lider de la Tiraspol a fost vânat de autoritățile constituționale de la Chișinău timp de nouă ani, lucru care nu l-a împiedicat pe Krasnoselski să părăsească cu regularitate teritoriul de jure al Republicii Moldova prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, folosind paşapoarte eliberate de Federația Rusă sau Ucraina.


Acest segment are o lungime de peste 400 km și 12 puncte de traversare a frontierei care, până în vara anului 2017, erau controlate doar de către grănicerii ucraineni. Partea moldovenească a început să efectueze controale în comun cu colegii din Ucraina doar din iulie 2017, la punctul de trecere a frontierei Pervomaisk — Cuciurgan. Până atunci, mărfurile și persoanele erau verificate de către vameșii și grănicerii autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

Despre călătoriile internaționale ale lui Vadim Krasnoselski am aflat din informațiile obținute de RISE de la Serviciul Național de Grăniceri al Ucrainei. Analiza lor ne arată de câte ori generalul transnistrean a traversat frontiera cu Ucraina și care era destinația călătoriilor lui efectuate în 2007-2015, perioadă în care a condus așa-zisul minister de interne de la Tiraspol și avea gradul de general-maior.

A împiedicat desfăşurarea alegerilor locale

În perioada respectivă Krasnoselski a fost urmărit penal de Procuratura Republicii Moldova pentru faptul că, „atribuindu-şi ilegal aşa-numita funcţie de ministru al afacerilor interne al autoproclamatei rmn, la 3 iunie 2007, a organizat împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral al cetăţenilor Republicii Moldova din satul Corjova, raionul Dubăsari, la alegerile locale, prin blocarea de către ‘reprezentanţii organului de miliţie’ a intrărilor pe teritoriul Centrului de Reabilitare a Bătrânilor din localitatea indicată, unde era amplasat Biroul electoral de circumscripţie 15/5”.


Extras din Registrul Serviciului de Grăniceri a Ucrainei

Peste aproape două săptămâni de la incident, mai exact pe 16 iunie 2007, Krasnoselski va fi anunțat în căutare naţională şi interstatală de către autorităţile de la Chişinău. Acest lucru, însă, nu l-a împiedicat pe actualul lider de la Tiraspol să călătorească, traversând frontiera țării vecine practic lunar. În acest scop a utilizat de peste 300 de ori pașaportul rusesc și de cel puțin 10 ori pașaportul ucrainean. De obicei, destinațiile călătoriilor erau orașe din Ucraina: Kiev, Harkov și Odesa.

13 iulie 2008. Punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan”. Cetățeanul rus, Vadim Krasnoselski, intră pe teritoriul Ucrainei cu un automobil „Lexus”. Destinația finală este Odesa, dar mai exact — Arkadia, cartierul istoric cu cea mai renumită plajă din oraș. De aici Krasnoselski va reveni în regiunea din stânga Nistrului peste aproape o săptămână, adică pe 19 iulie.

18 noiembrie 2015. Vadim Krasnoselski, deja în baza pașaportului de cetățean al Ucrainei, traversează pe jos punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan”. Revine, însă, în regiunea transnistreană peste 10 minute.

În decembrie 2015, Krasnoselski ajunge şef al Sovietului Suprem al Transnistriei, adică al legislativului din regiunea autoproclamată. Două luni mai târziu, Chișinăul îl exclude din lista persoanelor anunțate în căutare. Motivul: clasarea cauzei penale în urma expirării termenului de prescripție. Peste alte 10 luni, Vadim Krasnoselski devine președinte al autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

Pe parcursul acestui an i-am expediat liderului de la Tiraspol două solicitări de interviu, dar ambele au rămas fără răspuns. Între timp, Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei ne-a răspuns, că potrivit situației din martie 2019, Vadim Krasnoselski nu se mai regăsește în lista persoanelor anunțate în căutare internațională.

VLADIMIR ANTIUFEEV

Are 68 de ani, este fost șef al Comitetului pentru Securitatea de Stat din Transnistria (1992-2012) și general-locotenent KGB în rezervă. Autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare națională și internațională încă în 2004. I se incriminează „abuz de putere și de serviciu”.

Deși mai este vânat și în prezent de polițiștii moldoveni, Antiufeev, la fel ca și Krasnoselski, a intrat nestingherit pe teritoriul Ucrainei în baza pașaportului rusesc. Și nu o dată, dar de câteva ori pe an și, fie era doar în tranzit, fie pentru câteva zile.

Călător cu numere diplomatice

În călătoriile sale în Ucraina, Antiufeev a traversat hotarul chiar și la bordul unor automobile cu numere de înmatriculare diplomatice, atribuite Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.


Extras din Registrul Serviciului de Grăniceri a Ucrainei

28 ianuarie 2012. Sunt zece zile de când Antiufeev nu mai ocupă funcția de șef al securităţii din regiune și câteva zile de la detonarea unei grenade în fața ușii apartamentului său din Tiraspol. Grănicerii ucraineni înregistrează intrarea pe teritoriul țării a cetățeanului rus Vladimir Antiufeev, prin Punctul „Platonovo”.

Scopul vizitei: În interes de serviciu.
Destinația: Kiev.
Mijlocul de transport: Autoturism „Volvo” cu numere de înmatriculare CD115AB.

În seara aceleiași zile, Antiufeev se prezintă la „Goptivka”, punct de trecere la frontiera nord-estică cu Federația Rusă. Acesta părăsește teritoriul Ucrainei deja la bordul unui automobil BMW, tot cu numere de înmatriculare diplomatice: CD115AJ.

Datele publice, analizate de RISE, arată că automobilele cu numere diplomatice „115” aparțin Ambasadei Federației Ruse din Chișinău. Informația respectivă a fost confirmată, indirect, și de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Conform unui răspuns oficial al MAEIE, numerele de înmatriculare ale automobilului cu care Antiufeev a intrat în Ucraina în ianuarie 2012 au fost atribuite ambasadei abia peste un an. Iar cele de pe BMW-ul cu care a ieșit din Ucraina — peste patru luni.

Conexiunea cu Boeing-ul doborât

7 martie 2014. Grănicerii ucraineni înregistrează sosirea la Aeroportul din Simferopol, peninsula Crimeea, a cetățeanului rus Vladimir Antiufeev. Peste o săptămână, în Crimeea, va avea loc referendumul în urma căruia Federația Rusă va anexa peninsula. În aceeași lună, Kievul îi interzice lui Antiufeev accesul pe teritoriul Ucrainei.

Liderii auto-proclamatei Republici Populare Donețk în 2014 (de la stânga la dreapta): Igor Ghirkin/Strelkov, ministrul Apărării, vicepremierul Vladimir Antiufeev și premierul Alexandru Borodai // Foto: topwar.ru

10 iulie 2014. Sunt trei luni de când Kievul a anunțat declanșarea unei operațiuni antitero în estul Ucrainei. Între timp, Vladimir Antiufeev este desemnat vicepremier al autoproclamatei Republici Populare Donețk, responsabil de instituțiile de forță.

La o săptămână de la numirea securistului transnistrean în noua funcție, în apropiere de Donețk este doborât un avion Boeing al companiei Malaysia Airlines. Tragedia a luat viețile tuturor 298 de persoane aflate la bord. Antiufeev a negat orice implicare în această catastrofă. Potrivit versiunii Grupului Internațional de Anchetă, avionul a fost doborât dintr-un sistem de rachete „Buk”, care ar aparține Brigăzii de apărare antiaeriană Kursk a Forțelor Armate rusești.

Trei ani mai târziu, în aprilie 2017, Kievul îl anunță pe generalul transnistrean în căutare pentru „atentat la integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei, precum și pentru crearea unui grup terorist sau a unei organizații teroriste”. În special, instituțiile de forță ucrainene îi incriminează lui Antiufeev „planificarea, pregătirea, declanșarea și purtarea unui război de agresiune”.

Fotoliu de vice-director pentru Antiufeev

Potrivit datelor RISE Moldova, pe parcursul ultimilor cinci ani Antiufeev nu a părăsit Federația Rusă cu avionul în baza identității sale oficiale. Cu o singură excepție. În septembrie 2016, când a zburat la Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, anexată de Rusia.

În prezent, Antiufeev este implicat oficial în activitatea a două întreprinderi din Moscova care deservesc industria militară a Rusiei. Potrivit informațiilor din baza de date rusească SPARK, generalul transnistrean a devenit în 2013 vice-director general al „Объединенная двигателестроительная корпорация” (Corporația de Construcție a Motoarelor), întreprindere de stat care asigură cu piese de schimb aviația și navele maritime ale armatei rusești.

„EI CONDUCEAU STRUCTURI CRIMINALE”

Nici vechea conducere a Ministerului de Interne de la Chișinău, nici cea nouă, n-au putut să ne explice cum a fost posibil ca cei doi generali din stânga Nistrului, să călătorească nestingherit ani la rândul, fiind anunțați în căutare internațională.

La rândul său, reprezentanții administrației de la Tiraspol cer regulat de la autoritățile constituționale din Chișinău clasarea cauzelor penale intentate liderilor transnistreni. Chiar și Vadim Krasnoselski, actual lider din stânga Nistrului, a adus acest subiect în discuții la întrevederea cu Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, de la finele anului trecut.

Vadim KRASNOSELSKI: [În cadrul întrevederii] ne-am dedicat timpul unor întrebări referitoare la telecomunicații și la încetarea cauzelor penale motivate politic.

Un alt general, Ion Costaș, fost ministru de Interne (1990-1992) şi al Apărării (1992) al Republicii Moldova, este convins că, pentru crimele împotriva statalității urmează să răspundă toți liderii din stânga Nistrului — și cei care au creat Transnistria, și toți cei care ulterior s-au aflat în funcții de conducere.

Ion COSTAȘ: Ei își asumau răspunderea, ei știau ce fac. Ei conduceau structuri criminale împotriva statalității Republicii Moldova, împotriva acestui popor, împotriva integrității acestui stat. Dacă le vom lăsa pe toate baltă, ne vom pomeni că în curând în Moldova vor fi 42 de state, și Briceni, și Edineț.

Proces de judecată de doi ani

RISE Moldova a obținut de la Ministerul de Interne informația privind dosarele penale intentate de Chișinău pe numele liderilor din stânga Nistru abia după un proces de judecată care a durat doi ani.

Prima solicitare am expediat-o încă în martie 2016 și viza zece foști și actuali lideri transnistreni. Însă instituția a refuzat să ne ofere informațiile solicitate, motivând că sunt date cu caracter personal.

Am atacat în instanță refuzul ministerului de Interne și, după un proces de doi ani, Curtea Supremă de Justiție a constatat definitiv și irevocabil că ne-a fost încălcat dreptul de a avea acces la informație.

Ulterior, ministerul a mai avut nevoie de mai bine de jumătate de an pentru a executa decizia instanței. Răspunsul recepționat, însă, conține informații doar despre câteva persoane din lista întocmită de RISE, printre care și generalii Antiufeev și Krasnoselski.


Vladimir THORIC
https://www.rise.md 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 20:08

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale și granturi, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni și străini, care să creeze aceste programe. De altfel, Usatîi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 15:18

Vlad Țurcanu, liderul Partidului Popular Românesc va candida la funcția de primar al capitalei

Vlad Țurcanu, liderul Partidului Popular Românesc va candida la funcția de primar al capitalei

Președintele Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu, depune în aceste clipe actele la CECEM Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar general al capitalei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:23

Reacția PDM, după ce PG a cerut retragerea imunității lui Vladimir Cebotari: „Circul cotinuă”

Reacția PDM, după ce PG a cerut retragerea imunității lui Vladimir Cebotari: „Circul cotinuă”

După ce procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari, Partidul Democrat (PDM) a venit cu o reacție în acest sens. Reprezentanții formațiunii au condamnat acțiunile autorităților, informează portalul pro-guvernamental tv8.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:16

Membri ai Congresului SUA ATENȚIONEAZĂ: R.Moldova trebuie să demonstreze progrese vizibile în domeniul democrației, iar alegerile din octombrie trebuie să fie libere și corecte

Membri ai Congresului SUA ATENȚIONEAZĂ: R.Moldova trebuie să demonstreze progrese vizibile în domeniul democrației, iar alegerile din octombrie trebuie să fie libere și corecte

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:12

Octavian Țîcu, despre cine-l va susține la Primăria Chișinău: „Mi-ar place să fie o alianță”

Octavian Țîcu, despre cine-l va susține la Primăria Chișinău: „Mi-ar place să fie o alianță”

Deputatul independent Octavian Țîcu spune că-l bucură decizia Partidului Unității Naționale (PUN) de al susține în lupta pentru funcția de Primar de Chișinău, deoarece PUN pentru parlamentar înseamnă Traian Băsescu care este un lider de anvergură și nu are nevoie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:01

Încă o promisiune realizată: Partidul ȘOR a instalat sistemul de iluminare stradală și la Furceni

Încă o promisiune realizată: Partidul ȘOR a instalat sistemul de iluminare stradală și la Furceni

Partidul Politic ȘOR este singura formațiune care își respectă angajamentele date în fața cetățenilor. O demonstrează și evenimentul din satul Furceni, raionul Orhei, care de la sfârșitul săptămânii trecute se bucură de sistem de iluminare stradală modern...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 13:24

ȘTIREA ZILEI /// Laura Codruța Kovesi a fost votată pentru funcția de procuror-șef european

ȘTIREA ZILEI /// Laura Codruța Kovesi a fost votată pentru funcția de procuror-șef european

Laura Codruța Kovesi a fost votată joi pentru funcția de procuror european șef în COREPER. Decizia a fost luată cu 17 voturi din 22. Guvernul României a dat însă mandat reprezentantei țării noatre în COREPER să voteze împotriva fostei șefe DNA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 13:23

Horoscopul toamnei 2019. Toate zodiile au o șansă să câștige!

Horoscopul toamnei 2019. Toate zodiile au o șansă să câștige!

Toamna aceasta va fi cu adevărat anotimpul abundenței, cu o mulțime de evenimente și schimbări, cu multe șanse pentru multe zodii și cu multă dragoste. Dar fiecare dintre noi trebuie să atragă ceea ce știe că îi priește! Citește ce ai de câștigat în horoscopul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 13:19

Locuitorii unui oraş din Federaţia Rusă vor să se refugieze în Canada pentru a scăpa de poluare

Locuitorii unui oraş din Federaţia Rusă vor să se refugieze în Canada pentru a scăpa de poluare

Locuitorii din Kiselyovsk vor să îşi părăsească căminul pentru a scăpa de poluarea care a luat forma zăpezii negre. În funcţie de regiunea geografică în care locuim şi de activitatea industrială care a avut sau nu a avut loc acolo, poluarea poate reprezenta o...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 13:10

Mănânci pe fond nervos? Cum să gestionezi stresul în 4 paşi

Mănânci pe fond nervos? Cum să gestionezi stresul în 4 paşi

Atunci când ne confruntăm cu kilogramele în plus, cauzele pot fi multiple, dar cel mai comun factor care duce la creşterea în greutate şi cu care toţi ne confruntăm este stresul. Fie că este cauzat de trafic, responsabilităţile de la locul de muncă sau o traumă din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 13:06

Legumele congelate: greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim

Legumele congelate: greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim

Nu mai este niciun secret că ideal pentru sănătatea noastră este să consumăm legume în fiecare zi, bineînţeles şi alături de fructe şi alte produse care ne pot ajuta să avem o dietă echilibrată. Din moment ce sunt la fel de sănătoase ca legumele proaspete, legumele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 12:50

Brexitul fără acord: doar una din cinci firme ar putea continua relațiile economice cu UE

Brexitul fără acord: doar una din cinci firme ar putea continua relațiile economice cu UE

Mediul de afaceri din Marea Britanie nu e pregătit pentru un Brexit fără acord. Doar una din cinci companii britanice ar putea continua să aibă relații comerciale cu Uniunea Europeană, în cazul unei ieșiri dezordonate, arată un sondaj realizat printre managerii din Regatul Unit....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 12:16

CEC-ul anunță că Andrei Năstase nu va mai fi MINISTRU DE INTERNE

CEC-ul anunță că Andrei Năstase nu va mai fi MINISTRU DE INTERNE

Concurenții electorali care cad sub incidența prevederilor art. 13 alin. (3) trebuie să-și suspende activitatea în funcția pe care o dețin

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 12:05

Vladimir Cebotari: „Eu am executat o decizie luată cu mâna doamnei Sandu, care a avut libertatea de a vota pentru sau împotriva concesionarii. Dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”

Vladimir Cebotari: „Eu am executat o decizie luată cu mâna doamnei Sandu, care a avut libertatea de a vota pentru sau împotriva concesionarii. Dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”

Vladimir Cebotari sustine ca aceasta descizie de a-i fi ridicata imunitatea parlamentara este o rafuiala politica si ca in felul acesta guvernarea ar incerca sa-l impiedice sa candideze la functia de primar al capitalei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 11:16

Vladimir Cebotari a rămas făra imunitate. Discursul deputatului PD de la tribuna Parlamentului

Vladimir Cebotari a rămas făra imunitate. Discursul deputatului PD de la tribuna Parlamentului

 Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut joi, 19 septembrie, ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PDM Vladimir Cebotari, cel care este şi candidatul PDM pentru funcţia de primar de Chişinău în alegerile din 20 octombrie, pentru ca democratul să poată fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 11:07

Două persoane au fost reţinute de ofiţerii CNA şi PA pentru că ar fi încercat să scoată de la puşcărie un deţinut înainte de termen

Două persoane sunt cercetate penal de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuite de trafic de influenţă. Acestea, împreună cu un deţinut din Penitenciarul nr.13, ar fi cerut 7 150 de euro de la soţia unui condamnat pentru a-l scoate din puşcărie înainte de termen.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 11:03

Cui, de fapt, ar aparțin mașinile și milioanele sechestrate de CNA (Mold-street)

Cui, de fapt, ar aparțin mașinile și milioanele sechestrate de CNA (Mold-street)

Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au aplicat sechestru în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 19 Septembrie 2019, ora: 10:25

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 19 SEPTEMBRIE 2019. SATURN IESE DIN RETROGRADARE ÎN ZODIA CAPRICORN

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 19 SEPTEMBRIE 2019. SATURN IESE DIN RETROGRADARE ÎN ZODIA CAPRICORN

Horoscopul zilei de 19 septembrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 19 septembrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 19...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 09:13

Un bărbat înarmat a amenințat că aruncă în aer un pod din Kiev/ VIDEO

Un bărbat înarmat a amenințat că aruncă în aer un pod din Kiev/ VIDEO

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat poliţia, care a izolat cartierul. După câteva ore de tensiuni, bărbatul s-a predat forțelor de ordine. Necunoscutul, care a tras câteva...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 09:09

Dăncilă, despre șefia Parchetului European: Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi

Dăncilă, despre șefia Parchetului European: Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 09:05

India a interzis ţigările electronice

India a interzis ţigările electronice

Guvernul indian a anunţat miercuri interzicerea ţigărilor electronice în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, în numele unor imperative sanitare şi al luptei împotriva adicţiilor. „Decizia a fost luată cu gândul la impactul pe care ţigările...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)