Astăzi 25 Ianuarie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 18:10
Abonamente

Actualitate 31 Iulie 2019, ora 07:20

Transnistria: Generalii fără frontiere, Antiufeev și Krasnoselski, VÂNAȚI pentru abuz de putere, abuz de serviciu și împiedicarea exercitării libere a dreptului la vot (Rise.md)

Marime Font

Vladimir Antiufeev și Vadim Krasnoselski. Doi generali, ambii lideri ai unor regiuni separatiste: una în Republica Moldova — Transnistria, alta în Ucraina — Republica Populară Donețk.

Și ambii au fost sau încă mai sunt anunțați în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău și vânați pentru abuz de putere, abuz de serviciu și împiedicarea exercitării libere a dreptului la vot.

Cu toate acestea, Antiufeev și Krasnoselski, la fel ca și alți lideri separatiști din stânga Nistrului, au călătorit nestingheriți ani la rândul prin toată lumea.

VADIM KRASNOSELSKI

Actualul lider de la Tiraspol a fost vânat de autoritățile constituționale de la Chișinău timp de nouă ani, lucru care nu l-a împiedicat pe Krasnoselski să părăsească cu regularitate teritoriul de jure al Republicii Moldova prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, folosind paşapoarte eliberate de Federația Rusă sau Ucraina.

Loading...


Acest segment are o lungime de peste 400 km și 12 puncte de traversare a frontierei care, până în vara anului 2017, erau controlate doar de către grănicerii ucraineni. Partea moldovenească a început să efectueze controale în comun cu colegii din Ucraina doar din iulie 2017, la punctul de trecere a frontierei Pervomaisk — Cuciurgan. Până atunci, mărfurile și persoanele erau verificate de către vameșii și grănicerii autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

Despre călătoriile internaționale ale lui Vadim Krasnoselski am aflat din informațiile obținute de RISE de la Serviciul Național de Grăniceri al Ucrainei. Analiza lor ne arată de câte ori generalul transnistrean a traversat frontiera cu Ucraina și care era destinația călătoriilor lui efectuate în 2007-2015, perioadă în care a condus așa-zisul minister de interne de la Tiraspol și avea gradul de general-maior.

A împiedicat desfăşurarea alegerilor locale

În perioada respectivă Krasnoselski a fost urmărit penal de Procuratura Republicii Moldova pentru faptul că, „atribuindu-şi ilegal aşa-numita funcţie de ministru al afacerilor interne al autoproclamatei rmn, la 3 iunie 2007, a organizat împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral al cetăţenilor Republicii Moldova din satul Corjova, raionul Dubăsari, la alegerile locale, prin blocarea de către ‘reprezentanţii organului de miliţie’ a intrărilor pe teritoriul Centrului de Reabilitare a Bătrânilor din localitatea indicată, unde era amplasat Biroul electoral de circumscripţie 15/5”.


Extras din Registrul Serviciului de Grăniceri a Ucrainei

Peste aproape două săptămâni de la incident, mai exact pe 16 iunie 2007, Krasnoselski va fi anunțat în căutare naţională şi interstatală de către autorităţile de la Chişinău. Acest lucru, însă, nu l-a împiedicat pe actualul lider de la Tiraspol să călătorească, traversând frontiera țării vecine practic lunar. În acest scop a utilizat de peste 300 de ori pașaportul rusesc și de cel puțin 10 ori pașaportul ucrainean. De obicei, destinațiile călătoriilor erau orașe din Ucraina: Kiev, Harkov și Odesa.

13 iulie 2008. Punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan”. Cetățeanul rus, Vadim Krasnoselski, intră pe teritoriul Ucrainei cu un automobil „Lexus”. Destinația finală este Odesa, dar mai exact — Arkadia, cartierul istoric cu cea mai renumită plajă din oraș. De aici Krasnoselski va reveni în regiunea din stânga Nistrului peste aproape o săptămână, adică pe 19 iulie.

18 noiembrie 2015. Vadim Krasnoselski, deja în baza pașaportului de cetățean al Ucrainei, traversează pe jos punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan”. Revine, însă, în regiunea transnistreană peste 10 minute.

În decembrie 2015, Krasnoselski ajunge şef al Sovietului Suprem al Transnistriei, adică al legislativului din regiunea autoproclamată. Două luni mai târziu, Chișinăul îl exclude din lista persoanelor anunțate în căutare. Motivul: clasarea cauzei penale în urma expirării termenului de prescripție. Peste alte 10 luni, Vadim Krasnoselski devine președinte al autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

Pe parcursul acestui an i-am expediat liderului de la Tiraspol două solicitări de interviu, dar ambele au rămas fără răspuns. Între timp, Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei ne-a răspuns, că potrivit situației din martie 2019, Vadim Krasnoselski nu se mai regăsește în lista persoanelor anunțate în căutare internațională.

VLADIMIR ANTIUFEEV

Are 68 de ani, este fost șef al Comitetului pentru Securitatea de Stat din Transnistria (1992-2012) și general-locotenent KGB în rezervă. Autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare națională și internațională încă în 2004. I se incriminează „abuz de putere și de serviciu”.

Deși mai este vânat și în prezent de polițiștii moldoveni, Antiufeev, la fel ca și Krasnoselski, a intrat nestingherit pe teritoriul Ucrainei în baza pașaportului rusesc. Și nu o dată, dar de câteva ori pe an și, fie era doar în tranzit, fie pentru câteva zile.

Călător cu numere diplomatice

În călătoriile sale în Ucraina, Antiufeev a traversat hotarul chiar și la bordul unor automobile cu numere de înmatriculare diplomatice, atribuite Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.


Extras din Registrul Serviciului de Grăniceri a Ucrainei

28 ianuarie 2012. Sunt zece zile de când Antiufeev nu mai ocupă funcția de șef al securităţii din regiune și câteva zile de la detonarea unei grenade în fața ușii apartamentului său din Tiraspol. Grănicerii ucraineni înregistrează intrarea pe teritoriul țării a cetățeanului rus Vladimir Antiufeev, prin Punctul „Platonovo”.

Scopul vizitei: În interes de serviciu.
Destinația: Kiev.
Mijlocul de transport: Autoturism „Volvo” cu numere de înmatriculare CD115AB.

În seara aceleiași zile, Antiufeev se prezintă la „Goptivka”, punct de trecere la frontiera nord-estică cu Federația Rusă. Acesta părăsește teritoriul Ucrainei deja la bordul unui automobil BMW, tot cu numere de înmatriculare diplomatice: CD115AJ.

Datele publice, analizate de RISE, arată că automobilele cu numere diplomatice „115” aparțin Ambasadei Federației Ruse din Chișinău. Informația respectivă a fost confirmată, indirect, și de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Conform unui răspuns oficial al MAEIE, numerele de înmatriculare ale automobilului cu care Antiufeev a intrat în Ucraina în ianuarie 2012 au fost atribuite ambasadei abia peste un an. Iar cele de pe BMW-ul cu care a ieșit din Ucraina — peste patru luni.

Conexiunea cu Boeing-ul doborât

7 martie 2014. Grănicerii ucraineni înregistrează sosirea la Aeroportul din Simferopol, peninsula Crimeea, a cetățeanului rus Vladimir Antiufeev. Peste o săptămână, în Crimeea, va avea loc referendumul în urma căruia Federația Rusă va anexa peninsula. În aceeași lună, Kievul îi interzice lui Antiufeev accesul pe teritoriul Ucrainei.

Liderii auto-proclamatei Republici Populare Donețk în 2014 (de la stânga la dreapta): Igor Ghirkin/Strelkov, ministrul Apărării, vicepremierul Vladimir Antiufeev și premierul Alexandru Borodai // Foto: topwar.ru

10 iulie 2014. Sunt trei luni de când Kievul a anunțat declanșarea unei operațiuni antitero în estul Ucrainei. Între timp, Vladimir Antiufeev este desemnat vicepremier al autoproclamatei Republici Populare Donețk, responsabil de instituțiile de forță.

La o săptămână de la numirea securistului transnistrean în noua funcție, în apropiere de Donețk este doborât un avion Boeing al companiei Malaysia Airlines. Tragedia a luat viețile tuturor 298 de persoane aflate la bord. Antiufeev a negat orice implicare în această catastrofă. Potrivit versiunii Grupului Internațional de Anchetă, avionul a fost doborât dintr-un sistem de rachete „Buk”, care ar aparține Brigăzii de apărare antiaeriană Kursk a Forțelor Armate rusești.

Trei ani mai târziu, în aprilie 2017, Kievul îl anunță pe generalul transnistrean în căutare pentru „atentat la integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei, precum și pentru crearea unui grup terorist sau a unei organizații teroriste”. În special, instituțiile de forță ucrainene îi incriminează lui Antiufeev „planificarea, pregătirea, declanșarea și purtarea unui război de agresiune”.

Fotoliu de vice-director pentru Antiufeev

Potrivit datelor RISE Moldova, pe parcursul ultimilor cinci ani Antiufeev nu a părăsit Federația Rusă cu avionul în baza identității sale oficiale. Cu o singură excepție. În septembrie 2016, când a zburat la Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, anexată de Rusia.

În prezent, Antiufeev este implicat oficial în activitatea a două întreprinderi din Moscova care deservesc industria militară a Rusiei. Potrivit informațiilor din baza de date rusească SPARK, generalul transnistrean a devenit în 2013 vice-director general al „Объединенная двигателестроительная корпорация” (Corporația de Construcție a Motoarelor), întreprindere de stat care asigură cu piese de schimb aviația și navele maritime ale armatei rusești.

„EI CONDUCEAU STRUCTURI CRIMINALE”

Nici vechea conducere a Ministerului de Interne de la Chișinău, nici cea nouă, n-au putut să ne explice cum a fost posibil ca cei doi generali din stânga Nistrului, să călătorească nestingherit ani la rândul, fiind anunțați în căutare internațională.

La rândul său, reprezentanții administrației de la Tiraspol cer regulat de la autoritățile constituționale din Chișinău clasarea cauzelor penale intentate liderilor transnistreni. Chiar și Vadim Krasnoselski, actual lider din stânga Nistrului, a adus acest subiect în discuții la întrevederea cu Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, de la finele anului trecut.

Vadim KRASNOSELSKI: [În cadrul întrevederii] ne-am dedicat timpul unor întrebări referitoare la telecomunicații și la încetarea cauzelor penale motivate politic.

Un alt general, Ion Costaș, fost ministru de Interne (1990-1992) şi al Apărării (1992) al Republicii Moldova, este convins că, pentru crimele împotriva statalității urmează să răspundă toți liderii din stânga Nistrului — și cei care au creat Transnistria, și toți cei care ulterior s-au aflat în funcții de conducere.

Ion COSTAȘ: Ei își asumau răspunderea, ei știau ce fac. Ei conduceau structuri criminale împotriva statalității Republicii Moldova, împotriva acestui popor, împotriva integrității acestui stat. Dacă le vom lăsa pe toate baltă, ne vom pomeni că în curând în Moldova vor fi 42 de state, și Briceni, și Edineț.

Proces de judecată de doi ani

RISE Moldova a obținut de la Ministerul de Interne informația privind dosarele penale intentate de Chișinău pe numele liderilor din stânga Nistru abia după un proces de judecată care a durat doi ani.

Prima solicitare am expediat-o încă în martie 2016 și viza zece foști și actuali lideri transnistreni. Însă instituția a refuzat să ne ofere informațiile solicitate, motivând că sunt date cu caracter personal.

Am atacat în instanță refuzul ministerului de Interne și, după un proces de doi ani, Curtea Supremă de Justiție a constatat definitiv și irevocabil că ne-a fost încălcat dreptul de a avea acces la informație.

Ulterior, ministerul a mai avut nevoie de mai bine de jumătate de an pentru a executa decizia instanței. Răspunsul recepționat, însă, conține informații doar despre câteva persoane din lista întocmită de RISE, printre care și generalii Antiufeev și Krasnoselski.


Vladimir THORIC
https://www.rise.md 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 25 Ianuarie 2020, ora: 18:10 de Mihaela Culcinschi

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Deputatul fracțiunii „Edinaia Rossia” din Duma de Stat, Evgheni Fedorov, a declarat că scopul Federației Ruse constă în capturarea tuturor republicilor ex-sovietice și recuperarea teritoriilor „Rusiei mari”, după hotarele stabilite în 1945, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 25 Ianuarie 2020, ora: 15:39

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT -  Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:21

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut vineri un lanț uman în jurul unor vestigii antice din centrul orașului, în semn de protest față de construcția unui bloc de patru etaje care urmează să fie ridicat într-o zonă protejată istoric, relateaza info-sud-est.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:18

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Un bărbat care se îndrepta cu maşina din Scoţia spre Republica Moldova şi care se rătăcise în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara a fost salvat de pompieri. El setase GPS-ul pentru „drumul cel mai scurt” spre Chişinău, dar a cerut ajutor după ce nu a mai putut înainta cu...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 25 Ianuarie 2020, ora: 15:15

opinie Anatol Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

Anatol  Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

„O spun din start: nu-s antisemit, sunt patriot nu doar la sărbători naționale sau în campanii elctorale și nu dețin încă cetățenia română„, afirmă Anatol Moraru într-o opinie pe site-ul nordnews.md 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:09

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Platforma DA a făcut un apel repetat către forțele proeuropene și naționale în vederea identificării unui candidat unic ce va lupta pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, ce se vor desfășura la data de 15 martie, în caz contrar, Andrei Năstase a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:00

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Descoperire macabră în localitatea Coșernița, Florești. O femeie a fost găsită fără suflare după ce a fost ucisă cu sânge rece în propria casă. Cazul a avut loc ieri, 24 ianuarie. Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

15 oraşe din China au fost închise pentru a opri răspândirea coronavirusului care afectează acum peste 1200 de persoane în ţară. Restricţiile de călătorie afectează acum peste 57 de milioane de oameni, relatează CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

Socotelile de la Chișinău, diferite de cele din circumscripție. Președintele organizației PAS de la Hîncești: „Îl vom susține pe Grigore Cobzac”

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 11:44

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

 Volumul transbordărilor de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) a crescut cu 3%, înregistrând un nou record de aproape 1.1 mln tone în 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:49

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

Vladislav Surkov, care a ocupat funcția de președinte, și-a dat demisia din funcția publică, a declarat pentru Interfax directorul Centrului pentru Condiții Politice, Alexey Chesnakov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:47

Expert: moldovenii nu au descoperit bicicleta prin a da în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău; A fost soluția optimă

Expert: moldovenii nu au descoperit bicicleta prin a da în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău; A fost soluția optimă

Darea în concesiune, în 2013, a Aeroportului Internațional Chișinău a fost soluția optimă în situația dificilă financiară în care se pomenise atunci principala aerogară a țării. De atunci și până acum au fost realizate multe lucruri care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:12

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? DEZVĂLUIRI BOMBĂ făcute de George Simion

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? DEZVĂLUIRI BOMBĂ făcute de George Simion

George Simion, lider al Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), a vizitat recent cel mai mare viaduct rutier din Europa de Est, care, de altfel, se află în România. Cunoscut sub numele de autostrada Bechtel, românii au investit în acest proiect mai bine de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:04

Ești tot timpul agitat? Iată 6 obiceiuri care reduc anxietatea

Ești tot timpul agitat? Iată 6 obiceiuri care reduc anxietatea

Vremurile pe care le traim parca sunt pe repede inainte. Asa pot aparea agitatia si anxietatea. Iata care sunt obiceiurile pe care ar trebui sa le adopti ca sa te poti relaxa si sa reduci anxietatea. Evita mesajele si urmarirea lor prin social media Pana la 60% dintre angajati isi verifica...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 08:39

Supa crema de legume. 10 retete simple pentru toata familia – VIDEO

Supa crema de legume. 10 retete simple pentru toata familia – VIDEO

Supa crema de legume este o optiune ideala pentru o masa savuroasa si rapida. Iata 10 retete simple pe care le poti prepara pentru toata familia. Aici gasesti o colectie de supe si ciorbe delicioase. 1. Supa crema de legume si ardei copt Ingrediente  Supa crema de legume si ardei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 08:27

Accident GRAV cu un TAXI în Chișinău

Accident GRAV cu un TAXI în Chișinău

Trei pasageri dintr-un taxi dintre care un minor au ajuns la spital, în urma unui accident rutier, produs în capitală în prima jumătate a zilei de 24 ianuarie.

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 25 Ianuarie 2020, ora: 08:23 de Silviu Tănase

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Multă cerneală a curs în ultimii 10 ani despre reforma justiției... Am avut 20 de guverne în 30 ani, fiecare al doilea venea și reformă de doamne ferește totul și justiția ajungea într-un asemenea hal, încăt era numai bună s-o mai reformezi odată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 08:17

China anunţă închiderea unor porţiuni din Marele Zid pentru a preveni răspândirea coronavirusului

China anunţă închiderea unor porţiuni din Marele Zid pentru a preveni răspândirea coronavirusului

 China a anunţat vineri închiderea unor porţiuni din Marele Zid, precum şi a unor populare atracţii turistice din zona Beijing-ului, în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, care a făcut deja 26 de victime, informează AFP. Mormintele Ming...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 08:12

TENIS: Simona Halep s-a calificat în optimile turneului Australian Open

TENIS: Simona Halep s-a calificat în optimile turneului Australian Open

Jucătoarea română Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe kazaha Iulia Putinţeva cu 6-1, 6-4, sâmbătă, la Melbourne. Halep (28 ani), a...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 25 Ianuarie 2020, ora: 07:48

La 25 ianuarie 1475, Ștefan cel Mare anunță victoria de la Vaslui. În 1918, Ucraina își declară independența față de Rusia bolșevică. În 1949 s-a creat CAER. Iar în 2004, roverul Opportunity a atins suprafața planetei Marte.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 07:01

Traian Băsescu „mătură pe jos” cu unioniștii din R. Moldova: „Mie unul mi-a ajuns până în gât! Mi se pare că m-au luat așa, de păcălici”

Traian Băsescu „mătură pe jos” cu unioniștii din R. Moldova: „Mie unul mi-a ajuns până în gât! Mi se pare că m-au luat așa, de păcălici”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la ”Convenția Românilor de Pretutindeni”, că în Republica Moldova există 6-7 partide unioniste, dar care nu reușesc să ajungă la un numitor comun. Băsescu a susținut chiar că liderii acestor formațiuni au...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Ianuarie 2020, ora: 06:33

George Simion, ales în fruntea AUR: „Vrem ca resursele României să aparțină românilor! Vrem dreptate!”

George Simion, ales în fruntea AUR: „Vrem ca resursele României să aparțină românilor! Vrem dreptate!”

Liderul unionist George Simion și jurnalistul Claudiu Târziu au fost aleși astăzi, în cadrul Congresului național al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), copreședinți ai formațiunii politice. La același eveniment care s-a desfășurat la Iași, de Ziua Unirii...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 25 Ianuarie 2020, ora: 06:31

3 femei geniale din zodiac

3 femei geniale din zodiac

Fiecare femeie este înzestrată cu propriile calități care o evidențiază de celelalte, așa că ea trebuie să profite din plin de ele pentru a se face remarcată și pentru a-i cuceri pe cei din jur. Este foarte bine cunoscut faptul că femeile au propriul farmec ce iese prin toți...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 25 Ianuarie 2020, ora: 05:22

Micul dejun te poate ajuta să fii într-o formă fizică mai bună.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 04:17

GAFĂ de proporții a ministrului Educației. Cum a încurcat discursurile și le-a vorbit tinerilor despre procurori și avocați

GAFĂ de proporții a ministrului Educației. Cum a încurcat discursurile și le-a vorbit tinerilor despre procurori și avocați

Ministrul socialist al Educației, Corneliu Popovici a fost protagonistul unei gafe de proporții comise astăzi la evenimentul de inaugurare a campaniei naționale „Tinerii din Moldova pentru obiective globale”. În timp ce se afla în fața unui auditoriu de tineri,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 01:25

ALERTĂ /// Două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus confirmate în Franţa, unul la Paris şi un altul la Bordeaux

ALERTĂ /// Două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus confirmate în Franţa, unul la Paris şi un altul la Bordeaux

 Două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în Franţa, unul la Paris şi un altul la Bordeaux.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)