Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 15:49
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 10:00

Transnistria se va ÎNFURIA când va afla noi detalii despre activitatea comună la frontiera moldo-ucraineană!

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Șefii Direcțiilor regionale SUD și EST ale Poliției de Frontieră au desfășurat cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, ședința de totalizare a activităților de la frontiera comună, pentru prima jumătate a anului curent.

Pe ordinea de zi au figurat subiecte ce vizează situația operațională, cu accent pe evenimentele de frontieră de rezonanță, funcționalitatea punctelor de trecere, în special cele în care are loc controlul comun, precum și identificarea noilor mecanisme de conlucrare.

Urmare a analizei tabloului operațional, la frontiera moldo-ucraineană predomină migrația ilegală și contrabanda cu bunuri materiale. În context, părțile și-au exprimat susținerea reciprocă și operativitatea schimbului de informații operative, în acționarea de comun în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere. La fel, s-a convenit de a suplimenta numărul de întâlniri între specialiști pe diverite domenii de activitate, la nivel tactic.Discuțiile purtate s-au încheiat cu trasarea unor obiective ce urmează a fi realizate până la finele anului curent, inclusiv asigurarea unei bune conlucrări între polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii ucraineni. 

Anterior, Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol s-a arătat indignat de conlucrarea Moldovei cu Ucraina, menționând că în așa mod se vrea controlul Transnistriei, din punct de vedere economic.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md