Astăzi 26 August 2019, Luni - Ultima actualizare la 25 August 2019
Abonamente

Editorial 4 August 2017, ora 06:15    Din editia print

Marime Font

„Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componența Federației Ruse”

Decizia de miercuri a Guvernului, prin care vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova n-ar trebui să supere pe nimeni. 

Nici chiar pe rușii care se respectă. Un politician care s-a prezentat la Moscova ca inamic înflăcărat al separatismului cecen, dar în același timp a luptat cu arma în mână în apărarea separatismului de la noi și este un aprig susținător al dezintegrării teritoriale a R. Moldova, nu poate fi primit sub nicio formă ca oaspete în țara noastră. Executivul a luat această decizie, pornind în special de la interviul acordat de Rogozin canalului TV Rossia-24, în care acesta a dat dovadă de bădărănie crasă atât față de cetățenii moldoveni, cât și față de R. Moldova la general. 

Rogozin a mai tranzitat UE din 2014

După cum se cunoaște, nemulțumirea adjunctului lui Medvedev a apărut ca reacție la refuzul de acum o săptămână al Bucureștiului de a permite avionului în care se afla el să survoleze spațiul aerian românesc. Rogozin venea atunci în RM, la invitația președintelui Dodon, pentru a sărbători la Tiraspol aniversarea a 25 de ani de la instituirea misiunii de pacificare pe Nistru. Presa și analiștii politici au vorbit ulterior despre tot felul de interese posibile, inclusiv ale Federației Ruse, de a întoarce din zbor acest avion. Și, pe bună dreptate, o înțelegere ascunsă în acest caz cu siguranță există cel puțin pentru că motivul invocat de România, precum că oficialul rus face parte din lista persoanelor care au interdicția de a intra și de a tranzita spațiul UE după anexarea de către Moscova a Crimeii, a fost încălcată de România în repetate rânduri. În ultimii ani, același Rogozin a ajuns la Chișinău pe același traseu și de mai multe ori, iar în 2015, Serghei Narîșkin, președintele Dumei de Stat, care de asemenea nu are dreptul să intre în UE, a fost primit într-o vizită oficială la București.

Astfel, povestea cu avionul de vinerea trecută pare a fi un scenariu bine regizat, doar că regizorul încă nu a fost identificat. Nu în zadar, zilele trecute, oficialul a șters de pe Twitter toate postările răutăcioase la adresa României, inclusiv scandalosul mesaj: „Așteptați răspunsul, nemernicilor”, adresat românilor.

„Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria”

Chiar dacă admitem că politicianul, cunoscut ca un om foarte obraznic, îndeosebi în relațiile sale cu R. Moldova, își regretă vorbele spuse la nervi, RM a întârziat foarte mult până a-l declara persona non grata. În pofida faptului că autoritățile noastre au încercat întotdeauna să mențină relații interstatale prietenești cu Federația Rusă, Dmitri Rogozin reprezintă un caz aparte. Cine dintre noi ar deschide ușa musafirului care excretează nu la closet, dar la bucătărie, și ne înjură cât îl ține gura? Vicepremierul rus, însă, a procedat față de țara noastră mult mai urât decât un potlogar ordinar.


Și iată de ce. În primul rând, Rogozin a făcut parte din rândul mercenarilor care ne-au ucis părinții, copiii și frații în războiul de pe Nistru, apărând cu prețul sângelui separatismul. De unde putem înțelege că el a pus umărul la dezmembrarea statului nostru. În al doilea rând, după ce a comis crima, el a spus că se mândrește cu acest lucru. Pentru că orice e scris cu penița nu tai cu bărdița, cele scrise de el în cartea sa „Vrag naroda” (Dușmanul poporului), editată în 2006, nu pot fi infirmate de nimeni, cu atât mai puțin de Dodon.

„Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992, scria mercenarul Rogozin. (...) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. La 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa". Sau, tot de el scris: „Prăbușirea spontană a Uniunii Sovietice și şovinismul românesc, acceptat de elita moldovenească, a permis emisarilor de la București să invadeze Chişinăul, iar prin frontiera deschisă în R. Moldova au pătruns sute de fascişti români - nepoţi ai celor care în componența armatei germane, în 1942-1943, au călcat ţara noastră. Urmașii acelor nemernici au invadat Moldova“. Sau, ceea ce întrece orice măsură a bunului simț: „Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntari". Sau, ceea ce arată intențiile adevărate ale Kremlinului, susținute de Dodon: „Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componența Federației Ruse, conform voinței poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în această regiune".

Poziția lui Rogozin coincide cu cea a Kremlinului

Or, nu încape nicio îndoială că un astfel de individ reprezintă un pericol major pentru RM. Numai faptul că Kremlinul l-a numit în calitate de reprezentant al președintelui rus pentru problema transnistreană demonstrează că Rusia ne este un inamic oficial. Dacă ideile acestui politician se bat cap în cap cu orice idee de integritate a țării noastre, e imposibil ca statul, al cărui sol este respectivul, să aibă o altă poziție. Un argument în plus în acest sens este și lipsa sa de reacție la afirmațiile recente ale lui Vladimir Jirinovski, făcute în cadrul unei ședințe a Dumei de Stat, precum că RM este pământ rusesc și Moscova ar trebui pur și simplu să o anexeze, după cum a procedat cu Crimeea.

Am impresia că Dodon, dacă ar fi întrebat cum explică declarațiile și citatele lui Rogozin, ar spune că orice om poate să-și dea seama de greșelile comise și să-și schimbe opțiunile. Acest lucru este foarte adevărat, însă, din păcate, nu în ceea ce-l privește pe vicepremierul rus. Dacă revenim la interviul său pentru Rossia-24, observăm că opiniile sale nu s-au schimbat deloc.

Cerințele RM ar fi un fel de țigăneală

În acest interviu, mercenarul devenit vicepremier și trimis al lui Putin în RM se dădea cu părerea că întoarcerea avionului în care el zbura spre Chișinău prin România este o provocare evidentă. El susținea că însuși Bucureștiul a dat de înțeles anul trecut că nu vede o problemă în faptul ca spațiul său aerian să fie survolat prin tranzit de către persoane care fac parte din listele cu restricții. Potrivit lui, la mijloc ar sta nu interesele României, dar a mai multor părți, printre care în mod prioritar ar fi „gruparea mafiotă care conduce guvernul RM” și care e dirijată de oligarhul Plahotniuc. Chipurile, înțelegând că are serioase probleme cu legea, această grupare s-a poziționat de partea Vestului și a interzis accesul în RM al artiștilor și pacificatorilor ruși, care mergeau la același eveniment. Despre România, vicepremierul rus crede că a devenit o marionetă a SUA care, în ciuda bunului simț și a securității interne, a introdus sistemul american de apărare antiaeriană.

Dând dovadă de o ipocrizie ieșită din comun, Rogozin spune de data aceasta că scopul lui de a merge în stânga Nistrului consta în apărarea drepturilor celor 200 de mii de cetățeni ruși, oameni simpli, din această regiune. Și el iarăși recurge la amenințări: „De va pica măcar un fir de păr din capul unui cetățean al Rusiei, răspunsul nostru va fi extrem de dur”. Rogozin adaugă că situația actuală de la Chișinău e asemănătore cu cea din Osetia de Nord, unde rușii au intervenit în forță pentru a dezintegra statul georgian. Apoi recurge la încălcarea oricărei etichete diplomatice: „Acum jumătate de an, a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova. Cum să vă spun, un fel de țigăneală, ca să fiu sincer. Au cerșit pentru ei tot felul de fleacuri cu privire la tranzitul mijloacelor de transport, livrarea merelor și vinurilor și problema migrației. Evident că noi, oameni de treabă, nu vrem ca acest lucru să afecteze interesele oamenilor simpli din Moldova. Le-am mers în întâmpinare. Iar când a venit timpul să fie rezolvate unele probleme principiale cu Guvernul Moldovei, s-au ascuns prin găuri, ca șoarecii”.

Apărătorii patriei sunt fasciști?

E foarte ciudat și faptul că Rogozin nu afirmă că scopul misiunii de pacificare de pe Nistru este de a asigura buna înțelegere dintre părți, ci doar buna înțelegere dintre cetățenii ruși, „care a costat mult sânge - al transnistrenilor, care au ținut piept atacului fascist”. Mai bine zis, pentru solul lui Putin nu contează nici câtuși de puțin sângele vărsat de moldoveni în războiul în care și-au apărat țara, pe care el îi numește cu nerușinare fasciști, ci doar sângele călăilor care ne-au lăsat orfani. „Am fost martor al acestor evenimente. Am văzut sălbătăcia naziștilor români și moldoveni. Așa ceva nu trebuie să se repete”, declară Rogozin.

Iar dacă lucrurile au decăzut în asemenea hal, devine clar că Rusia sprijină pe toate căile posibile dezmembrarea RM. Și că rușii (mă refer la poziția oficială a Kremlinului!) nu ne tratează ca pe niște oameni egali, ci ca pe niște gândaci de bucătărie. În fața unui asemenea dușman, care ar putea să ne șteargă de pe fața pământului cât ai zice pește, ar putea să se ploconească doar un ticălos. Eu chiar n-aș vrea ca Igor Dodon să fie atât de mititel, pentru că tot el va avea de suferit cel mai mult mai devreme sau mai târziu.
 

Un articol de: Pavel Păduraru Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 August 2019, ora: 14:40

Compania Google a anunţat că a dezactivat 210 canale YouTube care acţionau într-o manieră coordonată în încercarea de a răspândi informaţii false despre protestele pro-democraţie de la Hong Kong, relatează postul BBC News, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 11:14

În cadrul „vizitei private” în Moldova, Ministrul rus al Apărării Șoigu a inspectat trupele de ocupație rusești din Transnistria și a distribuit medalii militarilor ruși

În cadrul „vizitei private” în Moldova, Ministrul rus al Apărării Șoigu a inspectat trupele de ocupație rusești din Transnistria și a distribuit medalii militarilor ruși

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 11:05

Despre o posibilă paralizie geopolitică

Despre o posibilă paralizie geopolitică

Fiecare zi care trece demonstrează că “înțelegerea politică temporară” dintre blocul „pro-european” ACUM și Partidul Socialiștilor din R. Moldova, pe baza căreia liderii pro-europeni “împart butoanele de putere” cu rușii mobilizați...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:29

Năstase se teme să rostească numele lui Dodon și Șoigu pentru a nu-i supăra pe ruși

Năstase se teme să rostească numele lui Dodon și Șoigu pentru a nu-i supăra pe ruși

Cred sincer că niciun om de pe acest Pământ, printr-o vizită la Chișinău, nu poate schimba istoria poporului nostru, anunță Ministrul de Interne Andrei Năstase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:13

Rușii aruncă bani în vânt / Piața goală la concertul organizat de Igor Dodon

Rușii aruncă bani în vânt / Piața goală la concertul organizat de Igor Dodon

Piața Marii Adunări Naționale a fost aseară goală la concertul organizat de președintele țării, iar Igor Dodon s-a “părafinat” în fața ministrului rus Serghei Șoigu. Despre aceasta a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 08:22

Maia Sandu: Soluția politică pentru conflictul Transnistrean se va găsi mai ușor atunci când cei implicați în scheme vor face mai puțini bani în acest teritoriu

Maia Sandu: Soluția politică pentru conflictul Transnistrean se va găsi mai ușor atunci când cei implicați în scheme vor face mai puțini bani în acest teritoriu

Premierul Maia Sandu își dorește o relație bună cu Federația Rusă, iar parteneriatele strategice cu România,  Ucraina, și Statele Unite. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru postul de radio Europa Eliberă. 

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 25 August 2019, ora: 08:18

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 25 AUGUST 2019. SCORPIONII SE POT ÎNTÂLNI CU CINEVA DIN TRECUT

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 25 AUGUST 2019. SCORPIONII SE POT ÎNTÂLNI CU CINEVA DIN TRECUT

Horoscopul zilei de 25 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 25 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 25 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:05

În timp ce România taie finanțarea pentru presă românească - Igor Dodon lansează nou fals propagandistic finanțat și realizat de agentura rusească

În timp ce România taie finanțarea pentru presă românească - Igor Dodon lansează nou fals propagandistic finanțat și realizat de agentura rusească

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 25 August 2019, ora: 05:41

​Formaţia Napoli, cu fundaşul Vlad Chiricheş rezervă, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-3, echipa Fiorentina, în prima etapă a campionatului Italiei.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 25 August 2019, ora: 00:42

Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe. Mai jos găsiți o listă cu fructele de sezon care au nenumărate beneficii asupra...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 00:10 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 23:16

Şoigu, alături de Dodon şi Greceanîi au sărbătorit 75 de ani de la atacarea României de către URSS

Şoigu, alături de Dodon şi Greceanîi au sărbătorit 75 de ani de la atacarea României de către URSS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 19:42

Nicolae Negru: Venirea lui Bolton la Chișinău este un semnal de îngrijorare față de întărirea influenței ruse în R. Moldova

Nicolae Negru: Venirea lui Bolton la Chișinău este un semnal de îngrijorare față de întărirea influenței ruse în R. Moldova

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Persoana care-i scrie discursurile Maiei Sandu este criticată de un analist politic

Persoana care-i scrie discursurile Maiei Sandu este criticată de un analist politic

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Declarația de Independență a Republicii Moldova condamnă Pactul Molotov-Ribbentrop și cere lichidarea consecințelor acestuia, ceea ce înseamnă Unirea cu România

Octavian Țîcu: Declarația de Independență a Republicii Moldova condamnă Pactul Molotov-Ribbentrop și cere lichidarea consecințelor acestuia, ceea ce înseamnă Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)