Moldova

Trânta de Hramul Chişinăului

Deja a devenit o tradiţie ca, în cadrul sărbătorilor de amploare din capitală să se desfăşoare un puternic turneu la lupta naţională “Trânta”. Autenticitatea este respectată atât în portul sportivilor şi arbitrilor, precum şi în valoarea premiilor acordate. Orătăniile domestice, chipeşe dar şi cu carne extrem de gustoasă au constituit premiile turneului.

Cocoşul, gânsacul şi berbecul au făcut cu ochiul celor peste 80 de luptători amatori şi profesionişti, care şi-au încercat forţele pe salteaua de luptă instalată lângă Pretura sectorului Centru a capitalei. Partidele s-au desfăşurat în trei categorii de vârstă: copii, juniori şi seniori.

Sergiu Busuioc, unul din organizatorii competiţiei, a remarcat în exclusivitate pentru TIMPUL că, evenimentul a fost organizat de Pretura sectorului Centru şi Federaţia naţională de luptă “Trânta”. “A fost o luptă acerbă, în care s-au angrenat numeroşi campioni maeştri în sport la lupte libere, sambo, judo, dar şi sportivi amator”, a opinat Busuioc.

Elementul inedit al concursului l-a constituit activismul numeroşilor spectatori. Ei nu doar au încurajat sportivii, dar chiar au creat şi un fond spontan de premii în valoare de aproape 2000 de lei. Potrivit lui Sergiu Busuioc, un conaţional de-al nostru, Nicolai, emigrat în SUA, dar care era prezent la eveniment, a acordat 100 de dolari câştigătorul premiului mare. Acesta s-a dovedit a fi Radu Malcic, campion naţional la judo şi sambo. Luptătorul a plecat acasă nu doar cu berbecul viu, dar şi cu o bancnotă de 100 dolari SUA în buzunar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *