Frumusețe

Tratament natural făcut în casă pentru îndreptarea părului

Ai nevoie de:
250 ml de lapte de cocos
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la o lămâie (aproximativ 4 linguri)
3 linguri de amidon de porumb
Citește și: Cum să dormi ca să nu-ți strici coafura

Mod de preparare:
Toarnă amidonul de porumb peste zeama de lămâie, treptat și amestecând continuu ca să nu facă mici cocoloașe. Într-o crăticioară medie, combină laptele de cocos cu uleiul de măsline, apoi adaugă peste mixtura de amidon de porumb. Amestecă, la foc mic și continuu, până când obține o consistență cremoasă.
Aplică pe tot părul și ține masca aceasta timp de 1-2 ore (capul îl acoperi cu o cască de duș și un prosop cald deasupra). Clătește cu șampon și balsam. Poți repeta de 2-3 ori pe săptămână sau doar la nevoie.

Cum funcționează tratamentul:
Laptele de cocos și zeama de lămâie ajută la îndreptarea părului și descurcarea buclelor încăăpțânate. Pe lângă faptul că îndreaptă părul, laptele de cocs hidratează și conferă o străluxcire naturală părului. În plus, e antibacterial, antifungic și antiviral – îți protejează, astfel, scalpul de eventuale infecții.

Uleiul de măsline îmbunătățește circulația sângelui și joacă rolul de balsam natural pentru păr. Totodată, ajută la îmblânzirea firelor rebele. Masarea directă a uleiului de măsline pe scalp ajută la creșterea mai rapidă și, automat, mai sănătoasă a

Amidonul de porumb ajută la formarea consistenței cremoase a soluției, înlesnind astfel distribuirea uniformă a ei pe toate firele de păr.

Notă: După ce faci acest tratament, nu te aștepta să ai aspectul acela perfect drept – ca al unei păpuși – pe care îl are după ce îl coafezi cu placa de îndreptat. Mai ales după doar o singură folosire! Femeile care au părul cârlionțat, după ce își vor aplica această soluție pe păr conform instrucțiunilor, vor căpăta bucle mai lejere. Părul va fi vizibil mai puternic, mai strălucitor, mai sănătos și mai hidratat. Și, cu fiecare repetare în parte a acestui tratament, diferența va fi tot mai vizibilă. Merită să încerci! 

sursa: perfecte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *