Social

Trei colaboratori ai Serviciului Vamal au fost condamnati pentru corupere pasiva

Trei inspectori ai grupei mobile a Biroului vamal Cahul au fost condamnati de Curtea de Apel Comrat pentru corupere pasiva. Potrivit Serviciului de presa al Procuraturii Generale (PG), cei trei colaboratori vamali au primit bani de la un cetatean turc ca ultimul sa nu fie tras la raspundere pentru introducerea si instrainarea ilegala a unui autoturism. Vamesii au estorcat de la cetateanul turc 1500 dolari SUA si pentru a fi siguri ca vor primi suma solicitata au luat ilegal de la ultimul permisul de conducere si automobilul.

Initial, prin sentinta Judecatoriei Cahul, a fost recunoscut vinovat de comiterea acestei infractiunii doar unul dintre vamesi, ceilalti doi au fost achitati pe motivul lipsei in actiunile lor a elementelor constitutive ale infractiunii.

Procurorii Serviciului Sud al Procuraturii Anticoruptie nu au fost de acord cu sentinta si au declarat apel, in urma caruia, Curtea de Apel Comrat a stabilit pedeapsa de 5 ani inchisoare cu amenda in marime de pina la 40 mii lei (peste 2300 de euro), cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe 3 ani.

Serviciul de presa al PG mai informeaza ca decizia respectiva va fi atacata de procuror din cauza blindetii pedepsei.

Sursa: MOLDPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *