Fotbal

Trei echipe moldoveneşti joacă azi în Liga Europa

După ce a trecut cu o dublă victorie, 1 la 0 în ambele meciuri, de macedonenii de la NK Celje, Dacia Chişinău va da piept în această seară, de la ora 20:15, cu suedezii la Elfsborg. Scandinavii au în palmares cinci titluri de campioni ai Suediei.

Tot pe teren propriu va disputa meciul tur şi Milsami Orhei, formaţie care debutează în această ediţie a Ligii Europa în compania kazahilor de la FC Aktobe. Câştigători ai Cupei, dar şi ai Supercupei Moldovei, orheienii au fost scutiţi de primul tur preliminar. Meciul va începe de la ora 18, pe stadionul municipal din Orhei.

Singura echipă moldovenească din EL care va juca în deplasare, în Elveţia, este Zimbru Chişinău. După evoluţiile slabe din primul tur preliminar, în care au eliminat, cu emoţii, o echipă de amatori din Ţara Galilor, Bangor City, „zimbrii” par condamnaţi în faţa unei reprezentante a unui fotbal mult mai bine cotat decât cel moldovenesc. În capitala Ţării Cantoanelor, chişinăuienii vor juca împotriva echipei Young Boys Berna, sperând la un rezultat care să le permită abordarea meciului retur cu şanse de calificare în al treilea tur preliminar.

Sheriff, ca şi calificată

Cea de-a patra reprezentantă în competiţiile europene a Moldovei, dar în Liga Campionilor, Sheriff Tiraspol a câştigat marţi seara partida disputată în deplasare în compania armenilor de la FC Ulisses. Singurul gol al partidei a fost înscris în minutul 61, de către Serghei Gheorghiev, dar „viespile” din Tiraspol au mai avut câteva bune şanse de a înţepa poarta echipei-gazdă. Sheriff are prima şansă pentru calificarea în ultimul tur preliminar al celei mai importante competiţii de club a fotbalului european.

Meciurile retur ale partidelor din Europa League vor avea loc joia viitoare, în vreme ce Sheriff va primi revanşa armenilor miercuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *