Editorial

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

1. Dodon nu va spune niciodată adevărul – Federația Rusă este pentru R. Moldova un stat agresor ce ocupă 11% din teritoriul țării. Președintele RM, conform Constituției, este comandantul suprem al forțelor armate. Acesta spune că „Republica Moldova este un stat neutru, dar dacă va fi necesar, se va apăra”. Probabil, pentru Dodon, să ai trupe militare străine pe teritoriul tău care susțin un regim politic ilegal și anticonstituțional nu înseamnă că s-a ajuns încă la „starea de necesitate”… Ce trebuie să se întâmple, tovarășe, ca să te ridici din genunchi și să le spui rușilor să-și ia tancurile și să meargă cu ele unde vor?

2. „Eu am înțeles mesajul lor și asta mă face să acționez și mai hotărât pentru protejarea neutralității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, declară cu tupeu și nesimțire același tovarăș Dodon. Dacă acesta ar fi declarat că va acționa și mai hotărât pentru protejarea intereselor ocupanților în R. Moldova, poziția sa ar fi avut sens și logică. Constituția R. Moldova, pe care Dodon a jurat s-o respecte, spune: „În caz de agresiune armată îndreptată împotriva ţării, preşedintele Republicii Moldova ia măsuri pentru respingerea agresiunii, declară stare de război şi le aduce, neîntârziat, la cunoştinţa Parlamentului. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii”. Este evident pentru toată lumea că prezența Armatei F. Ruse în R. Moldova este un caz de agresiune împotriva țării. Așteptăm ca tovarășul Dodon să ia „măsuri” pentru respingerea agresiunii. Doar așa ar putea demonstra că este președintele R. Moldova nu doar agentul Moscovei la Chișinău. Nu așteaptă nimeni de la Dodon așa ceva. De la un sclav al rușilor nu te poți aștepta la altceva decât la minciuni și manipulări. Din păcate pentru noi, ei doar asta știu.

3. „Componența CC-ului va trece, iar țara va rămâne și va păstra mereu ceea ce judecătorii CC-iști pun sub semnul întrebării”. Ambiguă și porcească estimare face tovarășul Dodon. Ce va păstra țara mereu? Trupe armate controlate de un stat străin? Tancuri sovietice conduse de „ivani”? „Graduri” și „Katiușe” îndreptate spre Chișinău? De ce tovarășul președinte e obsedat de apărarea unei neutralități ce vine la pachet cu trupe militare străine? Neutralitatea în forma sa actuală este o garanție absolută și totală pentru F. Rusă că R. Moldova nu-și va putea apăra statul. Pentru Moscova și agentura sa de la putere din Chișinău este vital ca R. Moldova să rămână singură și fără aliați în fața agresiunii rusești.

P.S.

Spune-mi ce prieteni ai ca să-ți spun cine ești

„Se vede că judecătorii de la CC au vrut să respecte și buchea Constituției, dar și cetățenia lor românească să nu o compromită”, declară cu tupeu Dodon. Ar merge o mică redactare: Se vede că Dodon a vrut și Constituția s-o respecte, dar și statutul de vasal să nu și-l compromită. Să te dai mare apărător al statalității, dar să stai pitit în spatele unei escadrile de tancuri – asta e definiția de sclav politic. Decizia CC ar fi trebuit să-i placă lui Dodon, neutralitatea lui iubită a rămas în picioare – și atunci care-i problema? Sclavul a reacționat bolnăvicios pentru că stăpânii lui au fost numiți – negru pe alb – OCUPANȚI. Aici îi doare cel mai tare. Pentru prima dată, după atâția ani, o instituție a statului a decretat ceea ce și așa se știa: R. Moldova este o victimă a agresiunii ruse, a cărei armată staționează ilegal pe teritoriul nostru suveran și susține un regim de ocupație criminal. Prin asociere, Dodon este și el vinovat de starea de ocupație pentru că este întotdeauna de partea criminalilor, nu de partea oamenilor. Președinția lui Dodon va trece, dar noi nu-i vom uita pe cei care și-au ros genunchii în fața ocupanților.

ARHIVA TIMPUL
5 mai 2017

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *