Social

Trei zile de concediu medical vor fi plătite de angajator

 Până la adoptare, aceasta a stârnit mai multe controverse între câţiva deputaţi şi autorii proiectului – Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Comisia parlamentară pentru agricultură şi industrie alimentară a considerat că aceste modificări nu trebuie să se extindă asupra domeniului agrar. Iar patronatele cred că schimbările promovate de minister vor duce la diminuarea locurilor de muncă, deoarece agenţii economici nu vor putea suporta aceste cheltuieli în plus pentru concediile medicale ale salariaţilor.

La rândul lor, reprezentanţii ministerului nu au fost de acord cu excepţiile propuse, deoarece, spun ei, vor exista mulţi solicitanţi care vor cere acelaşi lucru. De asemenea, ei cred că astfel vor fi economisite aproape 70 de milioane de lei din Bugetul asigurărilor sociale de stat.
Precizăm că, pentru 2012, modificările votate de Parlament prevăd achitarea de către angajator a trei zile de concediu medical – a doua, a treia şi a patra, şi abia începând cu a ziua a cincea costurile vor fi finanţate din Bugetul asigurărilor sociale de stat.

(I.S.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *