Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente
 
 
 

Lumea 21 Octombrie 2014, ora 10:45

Troll-ii internauți din Marea Britanie riscă închisoare pentru doi ani

Marime Font

Ministrul Justiției Mari Britanii, Chris Grayling, a anunțat intenția guvernului britanic de a introduce o pedeapsă mai severă pentru troll-ii internauți, care publică materiale online, ofensatoare sau amenințătoare la adresa altor persoane. 

(n.red. via Wikipedia: Un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane, ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această „dezvăluire” publicului larg cu scopul de a defăima. Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.)

Potrivit Grayling, trol-ii riscă să fie privați de libertate pe o perioadă de doi ani –patru ori mai mult decât perioada maximă prevăzută în legislație precedentă. Această decizie a fost luată după o serie de scandaluri legate de abuzuri și hărțuiri în rețea.Într-un interviu acordat publicației „Mail on Sunday”, ministrul a numit trol-ii „lași și oameni toxici pentru societate”, adăugând că „nimeni nu ar tolera un astfel de comportament în viața reală și, prin urmare, acest lucru nu ar trebui să fie trecut cu vedere nici în mediul online”.

„Această lege a fost adoptată pentru a face față cruzimii și demonstrează intenția noastră de a se opune mulțimii agresive din lumea online. Trebuie să transmitem un mesaj clar – Dacă faci trolling, riști să putrezești timp de doi ani în închisoare”, a declarat Grayling.

Una dintre cele mai recente victime ale hărțuirii cibernetice, din Marea Britanie, prezentatoarea TV Chloe Meydeli, și-a exprimat sprijinul pentru planurile guvernului. „Trebuie să admitem că este imposibil să justificăm amenințarea cu violența fizică, invocând libertatea de exprimare, - a spus ea -. Aceste amenințări ar trebui să fie interpretate ca terorism online și ar trebui să fie interzise”.

În conformitate cu legislația actuală un online-troll, care riscă închisoare, este cel care publică materiale sexuale explicite sau ofensatoare pentru o persoană sau un grup de persoane, precum și amenințări.

Sursa: bbc.co.uk

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md