Femeia

Trucuri în gospodărie

S-au terminat şerveţelele de hârtie sau hârtia de staniol? Nu vă grăbiţi să aruncaţi tubul de carton rămas. Înfăşuraţi în jurul lui şerveţelele de pânză, prosoapele de bucătărie sau băsmăluţele. Astfel păstrate, acestea nu vor mai trebui călcate de fiecare dată înainte de a fi folosite.

 

Curăţăm robinetele cu ulei pentru copii

Multe gospodine sunt disperate de robinetele murdare din baie şi bucătărie. De aceea, vă propunem un mod eficient pentru a proteja furnitura din oţel inoxidabil de depunerile de săpun, pete şi tot felul de urme.

Ştergeţi robinetele cu o cârpă moale îmbibată cu două-trei picături de ulei pentru copii. Suprafaţa va străluci ca nouă, iar petele de grăsime sau urmele de calcar pur şi simplu vor dispărea.

De altfel, uleiul pentru copii e foarte potrivit pentru a scoate etichetele şi codurile de bare.

Petele galbene de pe haine – scăpăm de ele cu uşurinţă

Cu cât mai repede veţi acţiona, cu atât cresc şansele ca hainele dvs. să revină la starea iniţială.
Petele galbene în zona subraţului apar din cauza interacţiunii deodorantului, transpiraţiei şi altor reacţii ale pielii. Ce se poate face în acest caz? Cel mai important moment este să spălaţi hainele de culori deschise imediat după ce le-aţi purtat, pentru ca petele să nu se îmbibe în ţesătură.

Mai întâi spălaţi locul pătat în apă rece timp de 10-15 minute, apoi prelucraţi pata cu gel pentru rufe care să conţină enzime. Lăsaţi gelul să lucreze pe haină 15 minute, după care clătiţi haina în apă foarte fierbinte cu adaos de înălbitor (în cazul în care eticheta permite).  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *