Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:03
Abonamente

Sănătate 20 Martie 2017, ora 12:04

Trucuri inedite să scapi de sughiț

Marime Font

Sughițul poate apărea în cele mai importante momente din viața ta sau în cadrul unui eveniment unde trebuie să ții un discurs și atunci este indicat să apelezi la anumite trucuri pentru a face față situației. 

Remediile pentru sughiț se bazează pe două principii esențiale: primul principiu presupune distragera nervului vag cu o altă senzație, fapt care va transmite semnale creierului prin care îi va transmite că a intervenit ceva mai important și că sughițul trebuie să fie stopat. Cel de al doilea principiu se bazează pe creșterea cantității de bioxid de carbon din sânge, în felul acesta organismul se va mobiliza pentru eliminarea acestuia.

De cele mai mult ori sughițul apare în momentul în care stomacul este iritat, sau poate surveni ca o cauza spontană a organismului în momentul în care consideră că ceva îi dăunează.Un stomac plin recurge la sughiț în momentul în care este înghițită o cantitate mare de aer, din cauza tutunului, sau din cauză că este prea plin cu mâncare și în felul acesta încearcă să își facă loc.

Mâncatul sau băutul rapid poate deranja diafragma, ceea ce duce la apariția sughițului.

Cum se tratează sughițul?

- Dacă nu-l iei în seamă, sughițul trece singur chiar dacă uneori poate dura până la câteva ore. Însă, dacă te afli într-un loc public sau la un eveniment important, este bine de știut că îți poate trece dacă îți ții respirația cât numeri până la 10.

- O altă metodă inedită este aceea în care te apeși în palmă cât poți tu de tare pentru a cauza o durere asupra căreia să se îndrepte organismul.

- Pune mâna la gură și la nas și expiră dioxidul de carbon în palme. În felul acesta vei inspira dioxid iar corpul va lupta să îl elimine uitând de sughiț.

- Introdu degetele în urechi și,cu ajutorul unui pai, bea apă dintr-un pahar. În acest fel aplici presiune pe nervul vag şi în acelaşi timp, profiţi de beneficiile înghiţitului constant.

Legătura dintre sughiț și tumoarea cerebrală

Deși pare o acțiune inofensivă a organismului, un britanic a fost diagnosticat la doar 26 de ani cu o tumoare cerebrală după ce timp de 4 ani nu s-a putut orpi din sughiț. Chiar dacă nu se cunoaște exact cauză conectă dintre cele două, în momentul în care vă confruntați pe o perioară mai mare de timp cu sughițul este bine să mergeți la medic. 

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md