Sănătate

Trucuri pentru un metabolism de invidiat

Un metabolism rapid „arde" mai multe calorii pe parcursul unei zile comparativ cu unul lent. Ce poţi face pentru a te menţine sau pentru a-ţi recăpăta silueta? 

1. Mişcarea
Este metoda cea mai eficientă când vine vorba de creşterea masei musculare, fapt ce va ajuta la stimularea metabolismului. Specialiştii recomandă combinaţiile de exerciţii de aerobic şi rezistenţă pentru a obţine cele mai bune rezultate. Însă nu doar exerciţiile efectuate la sală ajută. Fii activă şi în afara acesteia. Poţi practica activităţi sportive uşoare precum înot, ciclism, alergare sau tenis.

2. Mănâncă puţin, dar de mai multe ori
Există studii care demonstrează că această metodă este foarte benefică pentru silueta ta. Dacă vei urma această regulă, îţi vei pune metabolismul „la lucru" şi vei arde mai multe calorii decât atunci când mănânci de doar două ori pe zi şi consistent.

3. Nu uita de micul dejun
Este una dintre cele mai importante reguli. Dacă nu sari peste micul dejun eviţi înfometarea şi îţi asiguri energia. Când sărim peste o masă sau ţinem o dietă foarte strictă, organismul se pregăteşte pentru o perioadă de înfometare şi încetineşte metabolismul pentru a conserva energia.

4. Nu renunţa la odihnă
Somnul odihnitor ne ajută să ardem calorii. Potrivit specialiştilor, tulburările de somn pot avea drept efect dereglarea metabolismului. Astfel, capacitatea organismului de a transforma alimentele în energie poate scădea şi pot apărea depozitele de grăsimi.

5. Fără stres!
Nu mai este un secret pentru nimeni că stresul îngraşă. Cauza o reprezintă cortizolul, hormonul stresului, care favorizează depunea grăsimilor.

6. Iute pentru metabolism
Adaugă puţin ardei iute la masă şi vei obţine o accelerare a metabolismului. Cercetările au descoperit o substanţă din ardei care stimulează arderea caloriilor. În plus, specialiştii susţin că ardeii iuţi reduc apetitul.

Seara consumă ceai verde pentru că are foarte mulţi antioxidanţi şi te ajută să arzi grăsimile!


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *