Frumusețe

Trucuri pentru un ten strălucitor

Evident că toate vrem ca mereu să fim admirate, iar atunci când suntem întrebate ce vârstă avem, să putem spune cu mândrie adevărul, ştiind că răspunsul interlocutorului va fi unul admirativ. Cum acest lucru nu este chiar imposibil, noi mereu încercăm fel de fel de trucuri care să ne vină în ajutor. Iar pentru ca rezultatul să fie sclipitor, astăzi vă vom prezenta câteva idei de măşti pentru ten care pot fi preparate cu ceea ce găsiţi prin casă.
Mască revigorantă cu castravete. Ai nevoie de o jumătate de castravete, tocat mărunt, o lingură de iaurt şi una de pătrunjel proaspăt tocat. Pune ingredientele în blender. Întinde amestecul obţinut pe faţă şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute. Spală-te apoi cu apă călduţă.

Mască pentru pori dilataţi. Cine nu are ouă în casă? Bate albuşul unui ou până devine spumă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute sau până se usucă, apoi clăteşte cu apă caldă. Pentru hidratare, poţi adăuga o linguriţă de miere.

Masca din iaurt are efect calmant. Ai nevoie de două linguri de iaurt şi câteva picături de ulei de lavandă. Combină iaurtul cu uleiul esenţial şi întinde masca pe faţă uniform. Masca se păstrează pe faţă 15 minute, apoi se clăteşte cu multă apă. Această mască este foarte eficientă în cazul pielii iritate sau arse de soare.

Mască exfoliantă preparată din zahăr brun. Ingredientele de care ai nevoie sunt două linguri de zahăr brun şi două linguri de lapte integral. Amestecă-le, iar cu pasta obţinută masează faţa timp de aproximativ un minut. După 10-15 minute, îndepărtează masca folosind un burete îmbibat cu apă rece sau călduţă.

Mască hrănitoare cu avocado. Ai nevoie de o jumătate de avocado bine copt. Zdrobeşte fructul cu ajutorul unei furculiţe şi aplică pasta obţinută pe faţă. Lasă să acţioneze 15-20 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă. Dacă ai pielea uscată sau doreşti un plus de hidratare, adaugă şi o linguriţă de ulei de măsline în amestec.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *