Externe

Trump a câştigat alegerile în două state; Clinton şi Sanders, câte o victorie în tabăra democrată

Cu cele două victorii obţinute în Michigan şi Mississippi, miliardarul Donald Trump, care nu are experienţă în astfel de alegeri, şi-a consolidat şi mai mult poziţia din fruntea clasamentului în tabăra republicanilor, obţinînd un avantaj important în faţa contracandidaţilor pentru a fi desemnat de partidul Republican candidatul pentru alegerile generale din noiembrie.

Trump este urmat de Ted Cruz în clasament, care a câştigat alegerile primare din Idaho, iar rezultatele din Hawaii urmează să fie anunţate în curînd.

Trump se află în fruntea clasamentului şi în Florida, potrivit sondajelor, unde Marco Rubio, guvernator al statului Florida, se aşteaptă să câştige alegerile de săptămâna viitoare, dar va avea în continuare de recuperat pentru a-l ajunge din urmă pe miliardar.

În tabăra democraţilor, Bernie Sanders a înregistrat victoria în alegerile primare din Michigan, ceea ce a venit ca un şoc pentru susţinătorii lui Clinton, care, potrivit sondajelor, se afla în preferinţele alegătorilor din statul respectiv.

„Le mulţumesc cetăţenilor din Michigan pentru că au combătut estimătirile făcute de sondaje şi ne-au oferit votul lor", a declarat Sanders, după anunţarea rezultatelor.

Clinton, care conduce în cursa candidaţilor democraţi pentru prezidenţialele din noiembrie, a recuperat după înfrîngerea din Michigan prin câştigarea alegerilor din Mississippi.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *