Actualitate

Trump: Atitudinea Rusiei şi Iranului în Siria este „o ruşine”

„Ceea ce au făcut recent Rusia, Iranul şi Siria este o ruşine pentru omenire", a declarat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă. „Ceea ce au făcut acest trei ţări acelor oameni (…) este o ruşine", a adăugat el.

Cu începere de duminică, 468 de civili, dintre care 108 copii, potrivit unui ONG, au fost ucişi de violentele raiduri aeriene şi tirurile de artilerie continue desfăşurate de armata preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, împotriva fiefului rebel din Ghouta de Est, la porţile Damascului.

Negocierile continuă în Consiliul de Securitate al ONU pentru a evita un veto al Rusiei, aliat nedezminţit al regimului sirian, la un proiect de rezoluţie ce ar permite o încetare a focului pe o perioadă de 30 de zile în întreaga Siriei cu scopul de a distribui ajutoare umanitare şi a permite evacuări pe motive medicale din Ghouta de Est.

Statele Unite sunt şi ele implicate militar în Siria, unde sunt aliate ale Forţelor Democratice Siriene – o miliţie arabo-kurdă care controlează estul ţării, pentru a lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI).

La începutul anului, Pentagonul a făcut cunoscut că Statele Unite îşi vor menţine trupele în Siria „atât timp cât va fi necesar", chiar dacă, pentru Donald Trump, nu au vocaţia de a rămâne acolo.

„Ne aflăm acolo pentru un motiv, a scăpa de SI şi a reveni acasă", a nuanţat preşedintele american. „Nu suntem acolo din alte motive şi aproape ne-am atins obiectivul", a adăugat Donald Trump, citat de AFP.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *