Actualitate

Trump: Avem rachete SUPER RAPIDE pentru a contracara arsenalul Rusiei

Trump a anunțat că SUA dețin o mulțime de rachete „super-rapide” pentru a contracara arsenalul Rusiei. Armata americană are rachete care pot atinge ținte de câteva ori mai rapid decât rachetele „convenționale”, a declarat luni președintele SUA, Donald Trump. Potrivit acestuia, o astfel de armă este necesară pentru Washington pentru a contracara Moscova.

„Avem rachete super-rapide, și avem multe. Chiar așa le spunem ”super- rapide”. Sunt de patru, cinci, șase și chiar de șapte ori mai rapide decât rachetele convenționale”, a spus presedintele SUA la Washington, adresandu-se guvernatorilor statelor americane. Trump a explicat că Statele Unite au nevoie de astfel de rachete „pentru că Rusia are ceva similar”, relatează Interfax.

Potrivit lui Trump, Moscova probabil a furat planurile si cercetarile in materie din SUA, pentru a crea noile sale arme. „Vă pot spune cum ei (rusii) au obținut accesul. Au obținut (tehnologiile – n.r.), posibil din planurile administrației (fostului președinte american Barack) Obama”, a declarat liderul american.

Trump a adăugat că, la acel moment, Statele Unite nu au pus în aplicare planurile existente. „Și acest lucru este foarte rău”, consideră președintele SUA.

În timpul discursului său, liderul american a mai spus că acțiunile Rusiei și Chinei forțează de fapt Statele Unite să majoreze cheltuielile cu arsenalul său nuclear. În același timp, Trump și-a exprimat încrederea că atât Moscova, cât și Beijingul nu vor cu adevarat o cursă a inarmarilor în acest sector.

„În același timp, atât Rusia cât și China vor să negocieze pentru a opri această nebunie: alocarea a miliarde de dolari pentru arme nucleare”, a spus președintele american. Dar, pentru că nu există niciun acord care sa puna capăt cursei înarmarii nucleare, Statele Unite „trebuie să aibă cel mai puternic arsenal nuclear din lume”, a explicat Trump.

În octombrie 2019, liderul american a declarat că Washingtonul, Beijingul și Moscova ar trebui să încheie un acord pentru a limita dezvoltarea armelor nucleare. De asemenea, Trump a menționat atunci că Statele Unite au cel mai puternic arsenal nuclear din lume, Rusia este a doua în acest domeniu și China este a treia. „Este foarte scump și periculos, foarte, foarte periculos”, a spus președintele.

Anterior, Vladimir Putin a anuntat că Rusia dezvoltă o nouă generație de arme. „Pentru prima dată în istoria existenței armelor nucleare – inclusiv perioada sovietică și istoria recentă – i-am depasit pe toti”, a spus Putin pe 15 ianuarie 2020 într-un mesaj către Adunarea Federală a Federației Ruse. El s-a lăudat că state conducătoare ale lumii abia urmeaza sa creeze armele pe care Rusia deja le deține.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *