Actualitate

Trump: De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-mă bătrân, eu nu l-aş numi niciodată scund şi gras

Trump a mai afirmat ironic că se străduieşte atât de mult să-i fie prieten lui Kim Jong-un şi că speră că va şi reuşi într-o zi.

„De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-mă bătrân, în condiţiile în care eu nu l-aş numi niciodată scund şi gras? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten – şi poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!”, scrie Trump duminică pe Twitter.

Reacţia sa vine după ce sâmbătă Ministerul de Externe de la Phenian a criticat turneul său asiatic şi declaraţiile sale privind Coreea de Nord şi l-a acuzat că practic a cerşit războiul nuclear.

“Remarcile nesăbuite făcute de un nebun bătrân ca Trump nu ne vor speria şi nu ne vor opri. Dimpotrivă, toate acestea ne fac să fim şi mai convinşi că opţiunea noastră de a promova construcţia economică simultan cu sporirea forţei noastre nucleare este cu atât mai justificată şi ne determină să intensificăm efortul de a ne întregi forţa nucleară”, a anunţat Ministerul de Externe nord-coreean.

După postarea pe Twitter, Donald Trump a afirmat într-o conferinţă de presă la Hanoi că ar putea fi prieten cu Kim într-o zi şi că ar fi “foarte, foarte drăguţ”, dar nu este sigur că acest lucru se va întâmpla.

Întrebat dacă se vede prieten cu Kim, Trump a declarat: “Ar fi ciudat să se întâmple, dar e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord, dar ar putea fi bine şi pentru alte locuri şi pentru restul lumii. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguţ”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *