Actualitate

Trump face legătură între atacul armat din Florida şi investigaţia privind amestecul Rusiei în alegeri

„Foarte trist că FBI a ratat toate semnalele transmise de atacatorul de la şcoala din Florida. Este acceptabil", a scris Trump
pe Twitter.

„Ei pierd atât de mult timp încercând să demonstreze ingerinţa rusă în campania Trump – nu există nicio ingerinţă", a adăugat el.

Comentariile preşedintelui intervin după ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a recunoscut că a primit un pont despre autorul atacului, Nikolas Cruz în vârstă de 19 ani, dar nu a reacţionat.

Mai înainte sămbătă, sute de elevi au ieşit în stradă la Fort Lauderdale cerând legi mai stricte cu privire la arme, după atacul armat comis miercuri, când Cruz a ucis 17 persoane şi a rănit grav alte cel puţin 14 la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, cu o armă de asalt semiautomată AR-15. El a fost arestat în aceeaşi zi şi inculpat pentru crime joi, când a compărut pentru prima oară în faţa unei instanţe.

Vineri, FBI a recunoscut că nu a reacţionat la un avertisment din partea unui apropiat al atacatorului, care telefonase în 5 ianuarie pentru a informa despre comportamentul dezordonat al lui Cruz şi despre ameninţările acestuia. Deşi FBI fusese deja informat despre comentarii pe YouTube în care Cruz afirmase „Voi fi un trăgător profesionist în şcoli", nu a făcut legătura între cele două avertismente, aminteşte Reuters.

De asemenea sâmbătă, Donald Trump a fost ţinta criticilor unei eleve de la liceul din Florida unde 17 persoane şi-au pierdut viaţa sub gloanţele criminalului, pentru legăturile sale cu National Rifle Association (NRA), puternicul grup de lobby favorabil armelor de foc.

„Tuturor oamenilor politici care au primit donaţii din partea NRA, să vă fie ruşine!", a strigat Emma Gonzalez în cursul unei manifestaţii împotriva armelor la Fort Lauderdale, după ce l-a criticat vehement pe Donald Trump că a primit sprijin financiar din partea influentului grup în timpul campaniei electorale din 2016.

În urma protestelor ce au avut loc sâmbătă, preşedintele republican i-a atacat de asemenea pe democraţi pentru eşecul lor de a trece legislaţia privind controlul armelor.

„De ce democraţii nu au adoptat legislaţia privind controlul armelor când au avut şi Camera & Senatul în timpul administraţiei Obama. Pentru că nu au vrut, iar acum doar vorbesc!", a postat Trump pe Twitter.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *