Actualitate

Trump îl apără pe Putin şi spune că liderul rus nu s-a implicat în alegerile din SUA

Mai devreme, încolţit pe tema sensibilă a relaţiilor administraţiei sale cu Kremlinul, preşedintele american a încercat să împace şi capra şi varza.

Purtând o cămaşă tradiţională filipineză, Donald Trump a fost întâmpinat la dineul de gală de preşedintele Rodrigo Duterte şi soţia lui. Duterte este un personaj controversat, din cauza unui război cu drogurile care a dus la mii de execuţii extrajudiciare. Trump i-a strâns mâna de două ori şi a stat la dreapta lui şi la masă, şi la dineu.

Donald Trump e însă urmărit în continuare de declaraţiile pe care le-a făcut în Vietnam. După ce spusese că îl crede pe Putin când îi spune că nu s-a amestecat în alegerile americane, duminică a încercat să o dreagă.

Jurnalist: Domnule, ați putea o dată pentru totdeauna, să ne spuneți răspicat dacă îl credeți ori nu pe președintele Puțin cu privire la neamestecul Rusiei în campania prezidențială americana?

Trump: Ce am zis ieri este că îl cred pe Putin că e convins de asta. Chiar cred că el simte că Rusia nu s-a amestecat în alegerile noastre. Dacă întrebarea este dacă și eu cred această varianta, atunci va spun că eu personal susțin evaluarea agențiilor noastre de informaţii.

Or, evaluarea agențiilor americane de informații este categorică și unanimă: amestecul rușilor în campania prezidențială din 2016 este o certitudine.

“Chiar cred că președintele Puțin crede cu tărie că nu s-a implicat în alegerile noastre. Că el crede asta e treaba lui. Ce cred eu în schimb este că trebuie să colaborăm cu rușii, să lucrăm împreună că să rezolvăm probleme precum Siria, Coreea de Nord, Ucraina, terorismul. Să te înțelegi cu alte națiuni e de bine, nu e un lucru rau.”

De altfel, într-o postare pe Twitter, Donald Trump l-a numit pe Kim Jong scund şi gras, după ce nord-coreenii l-au numit nebun bătrân.

Sursa: Pro TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *