Internațional

Trupa rock Bon Jovi a fost interzisă în China

Deşi autorităţile chineze nu au oferit nicio explicaţie oficială pentru această interdicţie, presa internaţională afirmă că decizia a fost luată din cauza faptului că trupa americană a folosit imaginea lui Dalai Lama în timpul unor concerte precedente pe care le-a susţinut în Taiwan, în anul 2010.

Corespondentul de la Beijing al publicaţiei Financial Times a făcut următoarea dezvăluire: "Ministerul Culturii al Partidului Comunist a acţionat în acest fel după ce a descoperit că Bon Jovi a inclus în trecut o fotografie a lui Dalai Lama într-un videoclip proiectat pe scenă, în timpul unui concert susţinut în Taiwan în 2010, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Acel incident a fost urmat de un altul, atunci când un membru al grupului a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că s-a întâlnit cu liderul spiritual tibetan".

Guvernul chinez a decis să cenzureze cât mai drastic temele care au legătură cu Tibetul în cadrul show-urilor susţinute de trupele străine care au programate concerte în China. În acest an se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Regiunii Autonome Tibet, ce a fost creată după încorporarea Tibetului în Republica Populară Chineză, în 1951.

Cântăreaţa islandeză Bjork şi trupa americană Maroon 5 au fost nevoiţi la rândul lor să îşi anuleze concertele pe care le aveau programate în China în ultimii ani.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *