Politică

TU ALEGI!

Cineva, crezand ca votul „veteranilor” poate risipi sperantele noastre europene, a lansat un mesaj prin intermediul telefoanelor mobile, in romana si rusa: „Salveaza Moldova! Ascunde pasaportul bunicii” si „Spasai Moldovu! Spreaci babuskin passport”…? Doar comunistii au intrat in parlament proletari, cum au reusit sa devina milionari… ? Deoarece „dumnezeul” lui Voronin nu e decat o unealta politica, de care, urmand exemplul lui Iurie Rosca, isi bate joc fara rusine, atragandu-ne si pe noi in jocul sau diabolic…?  Acum, pe comunisti, cred ca nu i-ar salva nici chiar Michael Jackson sau Celine Dion, daca prin absurd al evolua in concertele lor electorale…

 

 

 

 

Matusa Ioana, salveaza Moldova…

Gheorghe Budeanu

In scrutinele parlamentare precedente, comunistii au mizat pe voturile batranilor, multi dintre care manifestau nostalgii fata de timpurile sovietice. Ei spera ca si acum ii vor atrage de partea lor. Din pacate, multi angajati din sfera asistentei sociale si dintre postasi, fiind santajati sau platiti, au acceptat rolul de agenti ai PCRM. Ei, pe langa activistii locali de partid, merg din casa in casa si promit alegatorilor rauri de miere, daca vor vota comunistii. Tot ei anunta sfarsitul lumii in saracie totala, daca la guvernare vor veni democratii.
Bunaoara, cititorii ne spun ca, in mai multe sate, postasii, aducandu-le batranilor pensia, ii sperie: „S-ar putea intampla sa fie ultima pensie…”. Adica, daca PCRM nu castiga alegerile, democratii vor rasturna Moldova in saracie. De fapt, comunistii, simtind ca le vine sfarsitul, au golit hoteste toata haznaua statului. Au incercat sa-si lustruiasca imaginea, vrand sa arate alegatorilor ca le-au facut viata mai buna. Pe de alta parte, au lasat parjol in urma lor, ca, daca democratii obtin o majoritate, sa n-aiba cu ce lega tei de curmei pentru a se mentine la guvernare.
Cineva, crezand ca votul „veteranilor” poate risipi sperantele noastre europene, a lansat un mesaj prin intermediul telefoanelor mobile, in romana si rusa: „Salveaza Moldova! Ascunde pasaportul bunicii” si „Spasai Moldovu! Spreaci babuskin passport”. Totusi, cred ca lunea viitoare, afland rezultatele alegerilor, ne vom imbratisa calduros parintii si buneii. Este Postul Mare si Iuda comunista trebuie fugarita din casa noastra. Replica mea la acel sms este: matusa Ioana, salveaza Moldova!

De ce ursul n-are coada…
 

Tatiana Corai
 

Anul trecut, in campania pentru alegerile parlamentare din Lituania a fost interzisa publicitatea electorala. Cand l-am intrebat pe un deputat lituanian de ce Seimul a luat o astfel de decizie, in contextul in care, in aceeasi perioada, Statele Unite ale Americii cheltuiau spectaculos milioane de dolari in campania alegerilor prezidentiale, acesta mi-a raspuns: „?ara noastra nu este nici atat de mare, nici atat de bogata ca SUA, incat sa-si permita luxul de a arunca milioane de euro in vant”. Asa gandeste un om politic dintr-o tara membra a UE si NATO.
Desi R. Moldova este cel mai sarac stat din Europa, la aceasta contribuind si cei care au guvernat-o in ultimii opt ani, in actuala campanie electorala partidul de guvernamant este printre lideri la capitolul cheltuieli. Nu vi se pare paradoxal acest lucru? Doar comunistii au intrat in parlament proletari, cum au reusit sa devina milionari?
Daca au atat de multi bani, de ce n-au majorat salariile medicilor si ale profesorilor? De ce taranii, talpa tarii, sunt cei mai prost platiti in Moldova? Inainte de a merge la votare, ar fi bine sa ne punem si aceste intrebari. Pentru ca, in timp ce fostii nostri conducatori toaca banii in stanga si in dreapta, fac risipa de benzina, de resurse umane si materiale, cetateanul de rand abia leaga tei de curmei. – Iata de ce nu mai putem avea nadejde in ei, iata de ce ursul n-are coada.
Pe 5 aprilie, sa alegem partidul si politicienii care se vor gandi si la NOI, nu doar la propria bunastare!

„Dumnezeii” lui Voronin

Pavel Paduraru

Fiind copil, ma cuprindea spaima cand auzeam cuvintele „ateist” si „comunist”, acestea asociindu-se pentru mine cu ochii ingroziti ai mamei si ai tatei. Prin anul 2000, insa, cand am citit intr-un CV de-al lui Vladimir Voronin cuvantul „ateist”, m-am bucurat. Nu pentru ca omul nu-i crestin, ci pentru sinceritatea sa. Credeti-ma, e mult mai frumos un ateu decat un „crestin” antihrist. Dar admiratia mea pentru Voronin a tinut prea putin – in 2001, venind la putere, el s-a transformat brusc in „om al lui Dumnezeu”… Si, cu lumanarea in mana, a inceput sa bata pragurile manastirilor, continuand, totodata, sa se inchine si celui mai sangeros ucigas al crestinilor – Lenin. De aceea, acum doi ani, cand am avut o discutie cu presedintele, l-am rugat mult sa-mi explice cum se face ca slujeste la doi domni. „Pedepsindu-i, chiar si prin omor, pe preotii rai, Lenin a consolidat biserica”. Da, asa mi-a raspuns Voronin, facandu-ma sa inteleg ce scamatorie odioasa se ascunde sub evlavia sa. Mai mult, dupa ce, la demersurile familiei mele, SIS-ul ne-a informat ca dosarul tatalui meu – regretatul preot Gherasim Paduraru – lipseste (ceea ce este o mare minciuna!), nu exclud ca printre militienii care veneau in casa noastra si-l bateau pe tata cu pumnii in cap a fost si Vladimir Voronin. Deoarece „dumnezeul” lui Voronin nu e decat o unealta politica, de care, urmand exemplul lui Iurie Rosca, isi bate joc fara rusine, atragandu-ne si pe noi in jocul sau diabolic. Va place sa inghititi atata batjocura, atata minciuna? Ganditi-va bine, pana duminica…

 

Artistii nu voteaza cum canta

Nicolae Roibu

De obicei, nu accept compromisuri de dragul stomacului. In toiul acestei campanii electorale insa, am incercat sa-i inteleg pe unii artisti, care s-au dus sa cante de dragul acestuia partidului de guvernamant. Am multi prieteni artisti, pe unii dintre ei chiar i-am si probozit, doar ii cunosc de oameni care, de-a lungul anilor, de la ’89 incoace, au dat dovada de verticalitate. Dar sunt artisti printre… artisti. Nu-s toti ca amanta bugetului de la daravela culturii. Tocmai de aceea m-am bucurat cand am aflat ca ei nu vor vota asa cum canta partidului (ne)iubit. La urne, artistul este simplu cetatean, care are dreptul de a alege. Din cauza ca au participat la concertele electorale ale comunistilor, multi dintre ei isi vor feri un timp ochii de prieteni si de admiratorii lor cu care se vor intalni in strada. Si aceasta, cum spuneam, numai in cazul in care esti un om integru si ai obraz si rusine. E adevarat, au cantat ei si la alte alegeri. In 1994, cu cantecul lor, i-au adus pe agrarieni la putere. Ce-i drept, peste patru ani, cantecul artistilor nu i-a mai putut salva. Acum, pe comunisti, cred ca nu i-ar salva nici chiar Michael Jackson sau Celine Dion, daca prin absurd al evolua in concertele lor electorale. Dupa alegeri insa, sper, comunistii vor avea nevoie de un alt gen de muzica. Mai trista, daca nu chiar funebra. ACUM, TU ALEGI ce muzica vor asculta comunistii dupa 5 aprilie!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *