Sănătate

Tu mănânci sănătos la birou?

În pauzele dintre ședințe, chipsurile, dulciurile, produsele de fast food sunt incluse cu cinste în meniul de birou al multora dintre noi.

Organismul nostru are însă nevoie de un regim alimentar echilibrat pentru menținerea unui tonus energetic optim sau pentru arderea grăsimilor. Alimentația corectă la birou nu reprezintă însă o misiune imposibilă. O putem obține printr-un simplu exercițiu de voință. În cazul în care te-ai hotărât să renunți la vechiul stil alimentar și să adopți unul mai sănătos, ar trebui să ai în vedere următoarele detalii:

Mai mult ca sigur că micul dejun reprezintă masa cea mai importantă a zilei din care nu trebuie să lipsească pâinea, bogată în carbohidrați, iaurtul ce contribuie la îmbunătățirea memoriei sau cerealele, sursa sigură de fibre. Excelente pentru memorie sunt și nucile, datorită conținutului bogat de magneziu, fosfor, acid folic, potasiu, vitamine și săruri minerale. Aproape de ora prânzului se recomandă consumarea de fructe precum piersici, banane sau prune, pentru că acestea sunt furnizoare sigure de energie.

Pe cât posibil, încearcă să păstrezi ritmicitatea orelor de masă. Dacă servești masa într-un alt loc decât biroul, ai grijă ca mesele să nu fie prea încărcate și diferențiate cantitativ pentru a nu suprasolicita aparatul digestiv.

Pentru menținerea vitalității, organismul unei femei are nevoie de 2400 de calorii, iar din alimentație nu trebuie să lipsească lipidele, glucidele și vitaminele. Dacă timpul nu-ti permite să iei o masă adevărată, ideale pentru o masă luată „pe fugă” sunt fructele și legumele în stare proaspătă, salatele și iaurturile.

La ora prânzului, este indicat să se consume carne de pui sau de pește sau orice alt tip de carne slabă și o salată proaspătă de legume, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Prin conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, peștele ajută la păstrarea agerimii minții, stimulând în același timp producerea de serotonină, hormonul ce induce starea de mulțumire.

De asemenea, nu refuza o porție modestă de cartofi fierți sau copți. Pe lângă aportul de fibre, cartofii favorizează tranzitul digestiv, iar amidonul pe care îl conțin provoacă senzația de saturație. În plus, cartofii conțin și vitaminele B1, C, fier și magneziu, util în eliminarea stresului.

Exclude dulciurile din meniu și înlocuiește-le cu fructe proaspete sau sub formă de compoturi.

Bea cât mai multă apă și limitează consumul de cafea la maximum o ceașcă pe zi.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *