Editorial

Ţucălarul lui Voronin îşi face „meseria”

De fapt, ţărişoara noastră tot mai mult se aseamănă cu un sat fără câini, inclusiv fără câini de cei turbaţi, asupra cărora s-a năpustit mazilitul Ion Muruianu, readus în scaun prin mila şi iubirea de oameni a corului de cântăreţi roşii din strana lui Pulbere, acel Pulbere care a făcut pulbere din decizia Parlamentului de a-l mazili. Ciolănarii din presa lui Voronin îl martirizează pe Ion Muruianu cu lacrimi de crocodil în ochi. Cel care a pierdut la CEDO un ţuhal de dosare, prejudiciind Bugetul statului de sume uriaşe, este prezentat drept cel mai mare profesionist şi victimă a Alianţei, îndeosebi, a ministrului Justiţiei. Ciudate schimbări de macaz!

Într-o anumită perioadă, angajaţii lui Roşca de la Flux au bătut binişor în Muruianu. Azi, aceiaşi angajaţi îl martirizează şi-l deplâng. Asemenea fenomene ciudate se produc nu numai la foaia lui Roşca. Campioană la proba lipsei de principii – probă numită „schimbare de macaz” la comanda patronului – este, indiscutabil, imunda fiţuică cu tiraj intim, umplută cu „marfa pablicistikă” a unui Ivan fără de ţară, care a venit la Chişinău ca spion român, dar a intrat în slujba ruşilor. Nu i-am reţinut numele, dar dumneavoastră, iubiţi cititori, bănuiesc că ştiţi despre cine vorbesc… Individul în cauză îi urăşte patologic pe moldoveni, îndeosebi pe intelectualii moldoveni care nu-i ling cizmele îmbrejnevitului general sovietic de miliţie. Toţi acei care nu-l susţin pe general au fost numiţi de infractorul moral de la „MS”, într-un… „editorial”, cu cuvinte grele de ocară şi insultă. Nu ne face nicio plăcere, dar reproducem acele „epitete”: „o turmă de nespălaţi, primitivi şi violenţi”, „bande de susţinători de cea mai joasă speţă”, „indivizi nespălaţi, la propriu şi la figurat”, „nişte brute nemernice, care sînt capabile să-şi violeze şi mamele”, „o adunătura jegoasă şi violentă”, „gunoaie umane”, „lepădăturile Chişinăului”, „jigneşti şi animalele dacă-i numeşti astfel”, „bestii”, „interlopi, nespălaţi cu lunile”, „subprodusele umane”, „brute animalice”, „golan-şef de mahala”, „adunătură de vagabonzi, alcoolici, bătăuşi şi analfa-beţi”, „asasini”, „hoarde nespălate şi inculte”, „năpîrci jegoase”… Aşa arată moldovenii în imaginaţia aceluia căruia Voronin i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova şi care se consideră… cetăţean european, spre deosebire de noi, „primitivii de la mărgioară”, cei… „nespălaţi cu lunile”.

…Vorbeam despre ciolănarii campioni la „schimbarea macazului”. Cât timp „vulturul de la Băşcălia”, Tarlev cel cu ochi adânci şi plini de suferinţe statale, îi lingea cizmele îmbrejnevitului general sovietic, „MS” îl prezenta ca pe un geniu al gândirii economice moderne. Când acesta s-a desprins de general, aceeaşi „MS” l-a declarat drept un prost, total şi integral, în capul căruia e întuneric ca… într-o nucă. Alt exemplu. Cât timp ÎPS Vladimir îşi arunca armata sa de popi în lupta sfântă pentru triumful comunismului, vlădica era în mare cinste la „deetatizata” foaie cu tiraj intim. Ciolănarul de serviciu al foii nu-i reproşa nimic mitropolitului, nu-i imputa că ar fi colonel al Armatei Roşii, nu vedea cu ce maşină se plimbă, la ce fel de telefon mobil vorbeşte… Astăzi, când polkovnicul a cam rupt-o cu generalul, s-a schimbat macazul şi la „MS”, mitropolitul transformându-se din mumă în ciumă.

Dar altul e subiectul principal al acestui articol: ţucălarul generalului s-a apucat de turnat zoi în capul preotului Ioan Ciuntu, de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Cu o psihologie de borfaş flămând şi alungat de la masă, pretinsul fost spion român, transformat în cercetaş roşu, îl atacă urât, golăneşte pe părintele Ciuntu, unul dintre clericii noştri de valoare, figură proeminentă a Mitropoliei Basarabiei. Preot-cărturar şi preot-păstor de reală vocaţie, părintele Ioan Ciuntu a nimerit în gura (murdară) a unui vântură-vânt fără de Ţară şi fără de Dumnezeu.

Asemenea frumoasei Laguta, care se „sacrifică” pentru „bieţii pensionari” şi pensionare (îmbrăcate în blănuiri de mii de euro), grafomanul de la „MS” moare de mila cerşetorilor care-şi câştigă bucata de pâine pe scările bisericii unde slujeşte părintele Ioan. Iată ce scrie fariseul: „…nu-mi e greu să-mi imaginez la ce se gîndesc aceşti amărîţi de cerşetori atunci cînd îl văd pe părintele Ciuntu ieşind din biserică! Acest părinte (am constatat-o şi eu de-a lungul timpului!) iese din biserică asemenea unui boier, nu ca un smerit slujitor al Domnului. Nu-i cere nimeni să călărească vreun asin prin Chişinău în căutarea enoriaşilor săi suferinzi, dar la ce s-or gîndi cerşetorii din faţa bisericii pe care o păstoreşte atunci cînd îl văd la volanul cărei maşini scumpe se urcă şi la ce fel de telefon mobil îi răspunde lui Dumnezeu?”. Să nu ştie oare autodeclaratul fost spion român, actualmente „analist” şi „ziarist de investigaţie”, că aceşti „amărâţi cerşetori” care nu vor să muncească adună lunar o sumă cu mult mai mare decât salariul unui profesor universitar?!

Ştie, bineînţeles, ştie, dar comanda a fost să bată în părintele Ciuntu! De ce? O spune chiar individul: părintele Ioan Ciuntu „face partizanat politic şi se plasează, asemenea mirenilor, în categoria celor care împart cetăţenii între „ai noştri” şi „ai lor”. O, voi, boaite făţarnice, oare nu voi, comuniştii, susţinuţi de ciolănarii şi borfaşii din presa comunistă, i-aţi învrăjbit pe moldoveni, împărţindu-i în „ai noştri” şi „ai lor”?!. „Luxul popilor din ziua de astăzi îmi provoacă frisoane”, bleşteşte individul fără să uite să precizeze că e vorba doar de… popii de la Mitropolia Basarabiei. Cei de la Mitropolia rusească a lui Vladimir, care fac agitaţie procomunistă în biserici, nu-i provoacă niciun frison filfizonului.
Să punem punctul pe „I”: există problema preoţilor? Există! Dar ea există – nici mai mult, nici mai puţin – tot aşa cum există şi problema poliţiştilor, a funcţionarilor, a judecătorilor ş.a.m.d. Precum există popi care discreditează breasla, la fel există şi poliţişti, funcţionari, judecători, ziarişti ş.a.m.d. analfabeţi, lacomi, corupţi. Dar nu e corect să-i punem pe toţi într-o singură oală.

Atacându-l atât de murdar pe părintele Ioan Ciuntu, ţucălarul lui Voronin nici nu realizează că, de fapt, el îi jigneşte pe toţi credincioşii care frecventează Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Sau, poate, dimpotrivă, realizează prea bine ce face… La fel cum, apărându-l pe un Ion Muruianu, el îi insultă pe toţi judecătorii cinstiţi din această ţară. De fapt, de ce ne mirăm – grafomanul de la „MS”, care s-a reprofilat din „spion român” în „cercetaş roşu”, pentru asta e plătit: să insulte, să calomnieze, să toarne zoi în capul celora care nu-s de acord cu cel care-i aruncă osul. A început cu Nicolae Dabija, a trecut la Grigore Vieru, până când l-a băgat în pământ, a continuat apoi cu restul intelectualilor indezirabili generalului, acum a trecut la părintele Ioan Ciuntu. Despre mine nu mai zic nimic, eu am devenit o obsesie a grafomanului, nu e număr să nu se scarpine de mine (şi de fiul meu, Alexandru Tănase) ca vaca de gard. Înţeleg perfect ce se întâmplă: vin alegerile şi dihorul plătit îşi face puturoasa datorie – blidul de linte şi arginţii trebuie onoraţi.

Nu există oameni în afara criticii, toţi suntem cu păcatele noastre. Toţi. De aceea, nu e nicio problemă când o persoană este criticată. Problema e alta – cine pe cine critică. Ciomăgarul de la „MS” bate numai în unii, lui i se selectează cu grijă (partinică) lista celor ce urmează să fie linşaţi. Niciodată nu au fost atinşi nici cu o floare adevăraţii şi marii hoţi ai acestui încrâncenat deceniu. Aţi citit cumva cândva în „MS” vreo propoziţie critică la adresa lui Vladimir Voronin, Oleg Voronin, Gheorghe Papuc, Igor Dodon sau alţii din „gaşca comunistă”? „Curajosului” grafoman nu-i ajunge curaj pentru aşa ceva. El e ca un cotei jegos care latră în curte şi nici măcar nu are curajul să scoată botul printre gard. Pentru că se teme să n-o ia la bot. Latră, pentru că ştie că e bine protejat. Dar toate trec pe lumea asta, inclusiv Voronin, „MS” şi protecţiile pe bani.

Iartă-l, părinte Ioan, că nu ştie ce spune…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *