Cultură

Tudor Cataraga este autorul Monumentului Libertatii

Monumentul nu va fi inaugurat luna viitoare, asa cum s-a anuntat anterior. Viceministrul culturii spune ca desi sculptura a fost selectata, din lipsa de timp, executivul nu va reusi sa o amplaseze la 7 aprilie. Oficialii dau asigurari totusi ca monumentul va fi dezvelit in acest an.

La concursul organizat de Ministerul Culturii au participat 45 de lucrari. Castigator a fost desemnat sculptorul Tudor Cataraga. Daca alegerea a fost facuta, atunci realizarea se lasa asteptata.

Castigatorul a fost selectat de un juriu format din 19 membri, iar fiecare sculptor a incercat sa propuna ce are mai bun. In concurs au fost inscrise lucrari extrem de variate – de la figuri umane si simboluri la sculpturi abstracte.

Monumentul libertatii va fi amplasat in fata sediului Parlamentului, unde au avut loc o parte dintre evenimentele de la 7 aprilie. Consiliul Municipal Chisinau a aprobat deja autorizatia de constructie a noii arhitecturi care se va situa chiar in locul in care pana la sfarsitul anilor `90 era amplasat monumentul lui Karl Marx si Friedrich Engels.

Dupa ProTV
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *