Actualitate

Turcia spune că Trump l-a informat pe Erdogan că SUA pregătesc extrădarea lui Gulen

"În Argentina, Trump i-a spus lui Erdogan că lucrează la extrădarea (Fethullah) Gulen și a altor persoane", a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, referindu-se la summitul G20 din Argentina, unde cei doi președinți au avut o întrevedere, în urmă cu două săptămâni.

Pe de altă parte, un oficial de la Casa Albă a afirmat, luni, că "în timpul întâlnirii cu președintele Erdogan la G20, președintele (Donald Trump) nu s-a angajat să-l extrădeze pe Fethullah Gulen".

Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa eșuată de lovitură de stat din Turcia din iulie 2016, trăiește în autoexil în statul american Pennsylvania.

Fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan şi lider al Mişcării Gülen (Hizmet), clericul a negat orice implicare în complotul eşuat și îl acuză pe Erdogan că încearcă să acapareze și mai multă putere.

În urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *