TURISM PE BANII STATULUI /// Dodon și-ar fi luat în Japonia întreaga familie, inclusiv fratele și cumnata

publicat în Actualitate pe 23 Octombrie 2019, 15:53

 

Presa moldoveană relatează că președintele Igor Dodon și-a luat întreaga familie în Japonia, unde a mers pentru a participa la inaugurarea împăratului Naruhito, inclusiv prima doamnă, copiii, fratele și cumnata.

Portalul omega.md a citat surse confidențiale, spunând că delegația a fost formată din 11 persoane, iar deplasarea a fost achitată din buget. Purtătoarea de cuvânt a președinției, Carmena Sterpu, a respins aceste afirmații.

Ea a declarat Ziarului Național că instituția prezidențială a „suportat parțial cheltuielile de deplasare în Japonia doar pentru patru persoane”, inclusiv consilierul pentru politică externă și șeful protocolului.

„O parte din cheltuieli a fost acoperită de partea niponă”, a spus Sterpu, fără să precizeze cine a plătit biletele cuplului prezidențial și câte persoane l-au însoțit pe președinte.

Ziarul Național a descoperit pe portalul de achiziții publice documente care atestă că președinția a cumpărat cinci bilete de avion pentru destinația Tokyo, care au costat 100 de mii de lei.