Astăzi 9 Aprilie 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Moldova 30 Ianuarie 2020, ora 12:48

Turnul Babel la Primărie: Consilierii municipali stau la cheremul lui Ion Ceban și votează cu ochii închiși

Marime Font

Marea majoritate a consilierilor municipali nu știu că și-au dat votul pentru a lipsi victimele represiunilor politice de dreptul la călătorii gratuite în transportul public.

Cele aproape două mii de persoanele supuse represiunilor politice, care mai sunt în viață în R. Moldova, nu mai au dreptul de a călători gratuit în transportul public de la 1 ianuarie 2020. Decizia a fost luată cu votul majorității consilierilor municipali din fracțiunile PSRM, PAS, PPDA, PD, ȘOR și „Forța Nouă” la finele anului trecut, când a fost votat și bugetul municipiului pentru anul curent.

TIMPUL a încercat să afle cum își motivează votul cei care la TV promit cetățenilor bunăstare, iar în realitate își bat joc de niște oameni bătrâni, săraci, suferinzi, bolnavi și, din an în an, tot mai puțini la număr. Spre surprinderea noastră, am aflat că marea parte a consilierilor vizați nici nu știu ce au votat. Mai bine zis, la finele lui 2019, toți au ridicat mâna pentru votarea bugetului, dar nimeni nu a citit proiectul, din care cineva a exclus cu bună știință victimele represiunilor politice din lista beneficiarilor de categorii gratuite la transport. De unde putem conchide că lozinca comunistă „Partia skazala NADO, comsomol otvetil ESTI” funcționează, din păcate, până în prezent.

Loading...


Proiectul bugetului municipal a fost votat la propunerea primarului general Ion Ceban pe 26 decembrie 2019, în două lecturi, timp de 12 minute, nefiind discutat în Consiliu și supus dezbaterilor publice, după cum prevede legislația. În semn de protest, fracțiunea PL a părăsit ședința. Potrivit consilierilor liberali, în Anexa nr. 28 a proiectului votat, în care sunt indicate categoriile de persoane care beneficiază de călătorii gratuite cu transportul public, au fost făcute unele modificări, fiind exclude victimele represiunilor politice. Pentru că nimeni nu a anunțat consilierii despre aceasta, majoritatea a votat „pro”.

„Au votat bugetul cu ochii închiși”

La această situație a atras atenție zilele trecute consiliera liberală Veronica Herța, care a menționat că, de fapt, consilierii au fost duși în eroare la mai multe capitole. „Noi nu am asistat la acest circ, dar niciodată în istorie bugetul nu a fost aprobat atât de repede, fără avizul comisiilor de resort, fără dezbateri publice și fără a fi discutat în Consiliu. Au votat cu ochii închiși un buget în care nu cunosc cifrele reale. Au ridicat mâna pentru creșterea cheltuielilor până la 41 de milioane de lei, după cum au fost anunțați, însă în proiect era prevăzută o creștere până la 45 de milioane. Descoperim astfel diferite „băgăciuni” de-ale lui Ion Ceban și cine știe cine mai este acolo”, conchide liberala.

„Vor să intre în grațiile Moscovei”

La rândul său, consilierul liberal Ion Cebanu a declarat pentru TIMPUL că fracțiunea PL a părăsit ședința din cauza ilegalităților admise de socialiști în procesul de votare a bugetului. În opinia sa, lucruri mult mai murdare se ascund la mijloc, deoarece călătoriile gratuite pentru cel mult două mii de oameni nu necesită cheltuieli prea mari, cu atât mai mult, cu cât Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze sunt finanțate din bugetul municipal cu zeci de milioane lunar. „Oricum, aceste două entități nu se descurcă cu banii proprii și sunt subvenționate de municipalitate. Deci, nu e o problemă să ajutăm acești oameni sărmani. Astfel, se pare că avem de a face cu o încercare a PSRM de a intra și mai mult în grațiile Moscovei într-un an electoral. Trebuie să vină Putin la Chișinău, trebuiesc bani pentru reparația Muzeului „Pușkin” și atunci ei iau banii de aici și îi pun dincolo”, a adăugat Cebanu.

„O să mergem în judecată”

De aceeași părere este și liderul PL, ex-primarul Dorin Chirtoacă, care afirmă că votarea bugetului municipal pentru 2020 conține o mulțime de lucruri dubioase. „Cetățenii deportați în Siberia au fost egalați în drepturi cu veteranii de război și abordarea PSRM-ului și a lui Ceban de a anula scutirea lor cu privire la călătoria gratuită în transport este în afara legii. Noi am contestat această decizie ilegală. Dacă în termen de 30 de zile, nu vom primi un răspuns pozitiv, vom merge în judecată”, precizează Chirtoacă.

„Această decizie mi-a scăpat”

Am încercat să aflăm de ce PAS și PPDA a făcut jocul socialiștilor în această privință. Andrei Năstase, lider al PPDA și consilier municipal, ne-a spus să revenim peste două ore, pentru că se află în aeroport. După aceasta nu ne-a mai răspuns la apeluri.

În schimb, Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS în CMC, s-a arătat nedumerit când a aflat de la noi pentru ce au votat consilierii săi. Ne-a sugerat că trebuie să ne documentăm mai bine, pentru că el nu ține minte o astfel de decizie. După ce i-am explicat despre ce e vorba, Grădinaru s-a justificat: „Această decizie mi-a scăpat, pentru că eu în acea zi nu am fost în țară. Înseamnă că trebuie să mă documentez și să vorbesc cu colegii”.

„Am crezut că anexa nu se schimbă”

Un alt consilier PAS, Roman Cojuhari, care e și președinte al Comisiei pentru Buget a CMC, presupune că modificările în Anexa nr. 28, pe care colegii săi nu le-au observat-o, ar fi fost efectuate de Direcția transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău. „Vă dați seama că sunt zeci de anexe și noi am crezut că această anexă nu se schimbă și se repetă din an în an. Am văzut-o pe cea din 2019 și în ea figurează persoanele supuse represiunilor politice. Anexa este întocmită de Direcția transport”, susține Cojuhari.

Totodată, consilierul PAS spune că nu există un act normativ care ar stipula astfel de privilegii pentru victimele represiunilor politice. Cu toate acestea, el a dat asigurări că se va adresa colegilor săi din Parlament, pentru a găsi o alternativă, în cazul în care nu se va reuși soluționarea pe alte căi a acestei probleme.
Adrian Boldurescu, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicații până în ianuarie 2020, ne-a rugat să revenim a doua zi, dar apoi a ignorat apelurile noastre.


Sus - Anul 2020, jos - anul 2019.

Tăcere și contradicții în tabăra socialiștilor

Majoritatea persoanelor cu care am discutat, pregătind acest material, sunt de părere că Anexa nr. 28 a fost schimbată la inițiativa conducerii PSRM, iar primarul Ceban a grăbit consilierii să voteze proiectul, pentru ca aceștia să nu aibă timp să-l citească. Acest lucru este posibil, dacă avem în vedere că nici simplii consilieri socialiști habar nu au despre modificarea respectivă, iar cei mai importanți se eschivează să dea explicații.

Primarul Ion Ceban nu a răspuns la apelurile noastre repetate. Iar mama sa, consiliera Eugenia Ceban, aflând ce ne interesează, ne-a spus că se află într-o ședință. Menționăm că, de ani buni, ea dă acest răspuns de fiecare dată, când nu vrea să răspundă la întrebările presei. Dacă jurnalistul o întreabă când ar putea să revină, Ceban întotdeauna tace puțin, apoi închide telefonul și nu mai răspunde.

Consiliera Silvia Grigorieva, tot ea interpreta Silvia Grigore, s-a arătat foarte iritată când am întrebat-o cum își explică votul contra victimelor represiunilor politice. Nici mai mult, nici mai puțin, ea ne-a cerut socoteală de ce dezinformăm lumea...

Cel mai receptiv dintre consilierii PSRM a fost Nicolae Pascaru, care a rămas uluit când i-am adus la cunoștință pentru ce a ridicat mâna. „Eu sunt categoric împotrivă ca să fie sancționați anume acei bătrânei, prin deciziile acelui consiliu. Mâine o să mă documentez mai bine și o să răspund la această întrebare”, ne-a promis el. A doua zi, Pascaru ne-a spus că și-a demonstrat indignarea în fața colegilor său în legătură cu această decizie, despre care nu ține minte când a fost votată, și ne-a asigurat că problema va fi rezolvată. „În fiecare an, cineva din fracțiune vine cu ideea că oamenii care sunt din familii defavorizate sau lucrătorii din primărie care au salariu mic, oamenii care au fost deportați, să meargă gratuit. Fracțiunea PSRM în următoarele ședințe va veni cu această inițiativă, pentru că în fiecare an lor li se dă privilegiile acestea. Nu au fost special tăiate, ele întotdeauna se votează la început de an”, a adăugat Pascaru. Când i-am povestit despre Anexa nr. 28 și i-am explicat că lucrurile stau cu totul altfel, dându-i de înțeles că, probabil, cineva l-a mințit, consilierul nu a putut să ne răspundă. „Am două-trei luni de când sunt în consiliu și nu cunosc chiar totul”, a punctat el.

„Noi atâta am pătimit și acum ne înjosesc..”

Preşedinta Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova, Valentina Sturza, consideră că acești oameni nu meritau să rămână batjocoriți în asemenea măsură. Ea ne-a relatat că a fost la Primărie pentru a cere explicații, însă nimeni nu a ascultat-o. „Nu am avut cu cine vorbi acolo, pentru că nu atât de ușor poți intra la ei. Am vrut să vorbesc cu secretarul consiliului, dar nu l-am găsit. Pe primar, nici atâta”.

Valentina Sturza afirmă că puținii bani pe care Guvernul îi oferă pensionarilor sunt cheltuiți doar pentru transport și medicamente. „Reiese că Guvernul le-a dat, iar primăria le ia înapoi. „Cu o mână dau, dar cu două iau”, după cum spune poverbul. Din cele aproape două mii de victime ale represiunilor politice, care au trecut de 78 de ani, nu toți călătoresc, unii stau la pat. E dureros ca ei să tragă folos de la aceste persoane, fiindcă noi atâta am pătimit și acum ne-au luat și drepturile acestea. Acum ne dau afară din transport, ne înjosesc. Vreau să mă duc la consilieri și să le spun verde în ochi că nu e frumos, nu e bine ceea ce fac”, conchide cu ochii plini de tristețe fosta deportată.

Un articol de: Mihaela Culcinschi Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 9 Aprilie 2020, ora: 08:08

Minciuni marca Dodon / Prima persoană din Moldova cu COVID-19: „Nu e ADEVĂRAT ce au spus Dodon și Chicu”

Minciuni marca Dodon / Prima persoană din Moldova cu COVID-19: „Nu e ADEVĂRAT ce au spus Dodon și Chicu”

Femeia de 48 de ani, care a fost prima persoană din Republica Moldova infectată cu noul coronavirus, dezminte declarațiile autorităților de la Chișinău că în Italia a părăsit spitalul, știind că este infectată. Femeia mărturisește că a fost diagnosticată cu pneumonie și a...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 9 Aprilie 2020, ora: 07:37

Alungaţi gândurile rele. Cum să te fereşti de depresie în autoizolare

Alungaţi gândurile rele. Cum să te fereşti de depresie în autoizolare

Izolarea poate avea efecte psihologice foarte mari, cele mai predispuse la acest lucru fiind persoanele care locuiesc singure.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 9 Aprilie 2020, ora: 07:19

Galina Dodon câștigă 33 de mii de lei lunar fiind angajată la Exclusiv Media, firma care a primit milioane din off-shore

Galina Dodon câștigă 33 de mii de lei lunar fiind angajată la Exclusiv Media, firma care a primit milioane din off-shore

Conform declarații de avere, Igor Dodon, declară un salariu de peste 226.700 de lei, adică peste 18.800 de lei pe lună, iar soția sa, Galina Dodon, angajată la „Exclusiv Media”, SRL, a câștigat anul trecut aproape 396 de mii de lei, ceea ce ar însemna circa 33 de...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 9 Aprilie 2020, ora: 06:59

Renato Usatîi spune că Igor Dodon ar fi obținut CETĂȚENIA altui stat și și-a făcut de urgență PAȘAPORT în iunie 2019

Renato Usatîi spune că Igor Dodon ar fi obținut CETĂȚENIA altui stat și și-a făcut de urgență PAȘAPORT în iunie 2019

Igor Dodon ar avea și cetățenia altui stat, cu toate că declară că este doar cetăţean al R. Moldova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 9 Aprilie 2020, ora: 06:54

Eugen Mamot, Maestrul Emerit în Arte s-a infectat cu coronavirus în SPITALUL unde era internat. Se află în stare GRAVĂ

Eugen Mamot, Maestrul Emerit în Arte s-a infectat cu coronavirus în SPITALUL unde era internat. Se află în stare GRAVĂ

Maestrul în Arte și compozitorul Eugen Mamot, distins cu titlul de Artist al Poporului, a fost infectat cu coronavirus în spitalul în care era internat de mai multe săptămâni din cauza unor intervenții chirurgicale la picior. Anunțul a fost făcut pe facebook de...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 9 Aprilie 2020, ora: 04:48

Comunista Oxana Domenti a fost în același Ambasador la ONU și Elveția dar și consilier în cadrul OMS / DOCUMENT

Comunista Oxana Domenti a fost în același Ambasador la ONU și Elveția dar și consilier în cadrul OMS / DOCUMENT

Oxana Domenti, cumătra lui Dodon și prietena Prim-ministrului Ion Chicu deține concomitent, încălcând toate normele protocolare de ordin legal și diplomatic doua funcții de reprezentare: cea de Ambasador al Republicii Moldova la ONU și în Elveția și cealaltă este de...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 9 Aprilie 2020, ora: 04:40

Cum se face cea mai bună friptură de MIEL din lume! Ți se topește în gură și e extrem de aromată!

Cum se face cea mai bună friptură de MIEL din lume! Ți se topește în gură și e extrem de aromată!

Dacă vrei să faci senzație de Paști cu o super rețetă, atunci iată cum se prepară cea mai bună friptură de miel din lume! Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat!

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 9 Aprilie 2020, ora: 04:17

Horoscop 9 aprilie. O zodie va fi foarte influențabilă azi! Banii şi amorul nu prea pot conviețui

Horoscop 9 aprilie. O zodie va fi foarte influențabilă azi! Banii şi amorul nu prea pot conviețui

Horoscop 9 aprilie. O zodie se lasă influențată de relațiile sentimentale. Astrologul Radu Ștefănescu îi recomandă acesteia să fie mai prudentă, pentru că doar așa banii şi amorul pot convieţui.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 9 Aprilie 2020, ora: 01:59 de Mihai Taşcă

Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC

Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC Din editia print / Foto: ARHIVA TIMPUL

Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 9 Aprilie 2020, ora: 00:01

Ciorbă GLAMOUR la spitalul Toma Ciorbă / FĂRĂ COMENTARII

Ciorbă GLAMOUR la spitalul Toma Ciorbă / FĂRĂ COMENTARII

„Cat se cheltuie acolo pentru o zi de internare? 7000 lei? Glamurneniko. (Am sters numele pentru ca odata am postat o picuratoare improvizata dintr-o butylka legata cu bint dintr-un spital pentru copii si in 5 min a tabarat conducerea spitalului peste fata ceea si au terorizat-o cat a stat...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 9 Aprilie 2020, ora: 00:01

Rusia: Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată şi amendată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“

Rusia: Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată şi amendată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“

Anastasia Vasilieva, doctoriţa care a adunat în jurul ei 2.000 de colegi şi a dat alerta în Rusia în legătură cu epidemia covid-19, a devenit noua ţintă a regimului Putin. Femeia de 36 de ani a fost convocată deja la Comitetul de anchetă, arestată, interogată şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 20:36

Dodon&Chicu au înțeles că au omorât agricultură și anunță că producătorii vor putea să-și vânda marfa ÎN STRADĂ

Dodon&Chicu au înțeles că au omorât agricultură și anunță că producătorii vor putea să-și vânda marfa ÎN STRADĂ Foto: simbol

Micii producători locali își vor putea vinde produsele în stradă, în locurile autorizate din mun. Chișinău și Bălți. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 20:15

Care-i DIFERENȚA dintre coronavirus, Covid-19 și SARS-CoV-2?

Care-i DIFERENȚA dintre coronavirus, Covid-19 și SARS-CoV-2?

Lumea e afectată de pandemie, dar ne ferim de boală, de virusul care o provoacă sau de familia din care face parte? 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 8 Aprilie 2020, ora: 19:53

VEȘTI BUNE din Italia - A scăzut numărul persoanelor internate. Alte 2.000 s-au vindecat, un record

VEȘTI BUNE din Italia - A scăzut numărul persoanelor internate. Alte 2.000 s-au vindecat, un record

Datele oferite miercuri de oficialităţile italiene confirmă aspecte pozitive: a scăzut numărul bolnavilor internaţi, inclusiv cei de la Terapie Intensivă pentru a cincea zi consecutiv, a crescut numărul celor vindecaţi dar şi al noilor cazuri anunţate în raport cu numărul...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2020, ora: 19:27

Căușeni - 19 cazuri de coronavirus / Medicii spun că au doar patru aparate de ventilare mecanică și echipamente de protecție inadecvate

Căușeni - 19 cazuri de coronavirus / Medicii spun că au doar patru aparate de ventilare mecanică și echipamente de protecție inadecvate

Spitalele din ţară au nevoie urgentă de ventilatoare, măşti cu filtru şi alte echipamente medicale pentru a lupta cu pandemia de coronavirus. La Spitalul Raional din Căuşeni sunt internaţi 19 pacienţi cu COVID-19. Medicii spun că dacă numărul de cazuri va creşte, situaţia va fi...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2020, ora: 18:47

DISPERAT după PR / Dodon la 17:30 a REPETAT FIX ce-a zis Chicu la 16:00 (VIDEO)

DISPERAT după PR / Dodon la 17:30 a REPETAT FIX ce-a zis Chicu la 16:00 (VIDEO)

Unica diferență notabilă este pauză dintre propoziții pe care o face Dodon, încercând într-un mod penibil să creeze suspans. Această „eroare” se poate explica prin disperarea lui Dodon de a apărea în public, caz în care este neclar ce rol are...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 18:37

Uși sudate la un bloc din Chișinău pentru a opri virusul: Ce facem în caz de cutremur?

Uși sudate la un bloc din Chișinău pentru a opri virusul: Ce facem în caz de cutremur?

Două dintre cele trei uși ale blocului de tip cămin din strada Vasile Cheltuială, 9/2 din Chișinău au fost sudate, fiind instituit regim de carantină pentru un termen de 14 zile, având în vedere că două persoane au fost infectate cu virusul COVID-19.

( ) Citeşte tot articolul

Chișinău 8 Aprilie 2020, ora: 18:26

Scandal pe șantierul ilegal de pe strada Nicolae Costin 44/1. Un medic, agresat de reprezentantul companiei de construcții (FOTO)

Scandal pe șantierul ilegal de pe strada Nicolae Costin 44/1. Un medic, agresat de reprezentantul companiei de construcții (FOTO)

Debandada construcției ilegale de pe strada Nicolae Costin, 44/1 a continuat și astăzi. După mai multe încercări eșuate, Primăria Chișinău a început astăzi lucrările de demolare, iar reprezentantul companiei de construcții s-a dat în spectacol și a solicitat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 17:44

Dodon nu se poate opri din mințit / Sistemul medical din Moldova NU ARE 50 mii de cadre așa cum afirmă „șeful” statului

Dodon nu se poate opri din mințit / Sistemul medical din Moldova NU ARE 50 mii de cadre așa cum afirmă „șeful” statului

„Țin să informez șeful statului (poate cei din jur nu au curajul) că sistemul de sănătate nu dispune de cei 50 mii personal medical pe care Dumnealui a anunțat că îi aruncă în luptă cu coronavirusul”, opinează ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 17:38

LIVE VIDEO / +118 cazuri NOI (1174 de cazuri în total) / Declarații de ULTIMĂ ORĂ despre răspândirea coronavirusului în Republica Moldova

LIVE VIDEO / +118 cazuri NOI (1174 de cazuri în total) / Declarații de ULTIMĂ ORĂ despre răspândirea coronavirusului în Republica Moldova

2 sunt de import și 116 sunt cu transmitere locală. Ministra Sănătății nu a anunțat câte teste au fost efectuate astăzi.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 8 Aprilie 2020, ora: 17:22

Ţările care au învins COVID-19, dar trebuie să facă asta din nou. Care este motivul pentru care după ce „au netezit” curba, aceasta a început să urce iar

Ţările care au învins COVID-19, dar trebuie să facă asta din nou. Care este motivul pentru care după ce „au netezit” curba, aceasta a început să urce iar

Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud şi Taiwan au reuşit să „netezească” acea curbă prezentă în toate ilustraţiile care vorbesc despre modul în care izolarea socială poate învinge COVID-10. Apoi călători din Statele Unite şi Europa au început din nou...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 8 Aprilie 2020, ora: 16:44

Decizie de ULTIMĂ ORĂ / Traficul internațional este RELUAT prin două puncte de trecere a frontierei

Decizie de ULTIMĂ ORĂ / Traficul internațional este RELUAT prin două puncte de trecere a frontierei

Începând de vineri, 10 aprilie, traficul rutier internațional de pasageri și de mărfuri este RELUAT prin două puncte de trecere a frontierei dintre R. Moldova și Ucraina.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 16:42

Ministrul sănătăţii din Israel considera coronavirusul o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate. Acum, are şi el COVID-19

Ministrul sănătăţii din Israel considera coronavirusul o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate. Acum, are şi el COVID-19

Yaakov Litzman, ministrul sănătăţii din Israel, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce luna trecută a spus că virusul este o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 16:35

BREAKING NEWS / Vaccin împotriva COVID-19, la Timișoara. Decizia OMS, anunțată de Virgil Păunescu

BREAKING NEWS / Vaccin împotriva COVID-19, la Timișoara. Decizia OMS, anunțată de Virgil Păunescu

”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 8 Aprilie 2020, ora: 16:31

BREAKING NEWS / TREI noi decese din cauza la COVID-19, în total 27 de oameni au murit

BREAKING NEWS / TREI noi decese din cauza la COVID-19, în total 27 de oameni au murit

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale a confirmat încă trei decese din cauza COVID-19.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)