Actualitate

Ucraina Gate. Trump: „Nu este o procedură de destituire, este o LOVITURĂ DE STAT care urmăreşte să pună mâna pe puterea poporului”

 „Ajung la concluzia că ceea ce este pe cale să se întâmple nu este o procedură de destituire, este o LOVITURĂ DE STAT care urmăreşte să pună mâna pe puterea poporului, pe votul său, pe libertăţile sale, pe al doilea amendament (al Constituţiei), pe religia sa, pe armata sa, pe zidul său de la frontieră şi pe drepturile ce i-au fost date de Dumnezeu în calitate de cetăţean al Statelor Unite ale Americii!”, a declarat Donald Trump.

În schimb, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că nu s-a întâlnit şi nu a discutat niciodată cu avocatul personal al omologului său american Donald Trump, Rudy Giuliani, potrivit Bloomberg.

„Nu m-am întâlnit niciodată cu Rudy Giuliani. Vreau să vă transmit că nu am simţit niciodată presiune şi că sunt foarte mulţi oameni în vest şi în Ucraina care vor să mă influenţeze. Dar sunt preşedintele unei Ucrainei independente şi sper că paşii mei demonstrează că sunt imposibil de influenţat”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Democraţii îi reproşează preşedintelui Donald Trump că i-ar fi cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o conversaţie telefonică purtată în urmă cu două luni, să îl ancheteze pe fostul vice-preşedinte Joe Biden, care se află în prezent într-o poziţie favorabilă în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la scrutinul prezidenţial din 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *