Actualitate

Ucraina începe testările de rachete capabile să lovească Moscova

Potrivit lui Kovalenko, testele de bază ale acestui complex de rachete pentru descurajarea dușmanului vor începe în acest an.

Pe fundalul testelor cu racheta anti-navă „Neptun” și începerii productiei de serie a rachetei „Olyha”, acest lucru pare extrem de încurajator, noteaza expertul militar. El adauga ca a fost finalizat prototipul, care va fi lansat în curând de pe un poligon de incercari.

„Ei bine, astept cu nerabdare primele lansari ale Grom-2. O mie de kilometri (raza de actiune – n.r.) este, la urma urmei, cu totul altceva si chiar un mare argument”, a concluzionat expertul militar.

Anterior, secretarul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei, Alexander Turcinov, a anunțat că în luna mai vor avea loc noi teste ale complexului mobil de rachete de croazieră ”Neptun”.

Biroului de proiectare ”Yuzhnoye” este o întreprindere ucraineană de stat, dezvoltator de tehnologien sectorul aero-spațial.

Pe site-ul Ministerului Apărării al Rusiei se spune despre ”Yuzhnoye” că a fost cel mai mare și important centru științific și de proiectare de rachete din URSS.

http://www.paginaderusia.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *