Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 16:49
Abonamente

 
 

Actualitate 30 Iulie 2018, ora 08:35

Ucraina permite din nou importului cărnii de porc din Ungaria

Marime Font

Efortul depus pentru redeschiderea pieţelor de export, închise din cauza pestei porcine africane, a avut rezultate. Ministrul ungar al agriculturii a declarat că în prezent Ucraina interzice doar importul produselor din carne de porc provenite din judeţele Heves şi Szabolcs-Szatmár-Bereg. 

Prin această decizie a autorităţilor ucrainiene, există din o posibiliatate excepţională pentru firmele ungare de a exporta o nouă categorie de produse, după ce săptămâna trecută a fost autorizat şi exportul furajelor şi al hranei pentru animale. Inspectorul general al Autorităţii Sanitar-Veterinare din Ucraina, Boris Kobal, le-a transmis, într-o scrisoare oficială, autorităţilor ungare că a ridicat interzicerea exportului cărnii de porc, care a fost valabilă pentru întreaga Ungarie.

Această decizie deosebit de favorabilă a fost luată de Boris Kobal în urma consutărilor pe care le-au avut cu secretarul de stat pentru asigurarea siguranţei alimentelor în Ministerul ungar al Agriculturii, Lajos Bognás, precum şi pe baza măsurilor luate de autorităţile ungare în vedere combaterii pestei porcine africane, transmise în detaliu autorităţilor ucrainene de Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria.În sopul recâştigării pieţelor de export, Guvernul ungar a purtat discuţii cu reprezentanţi ai 30 de ţări. Astfel, produsele din carne de porc pot fi expotate din Ungaria – cu excepţi celor două judeţe amintite – în Honkong, Noua -Zeeleandă şi Canada, precum şi în Albania şi Georgia. 

Sursa: radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md