Actualitate

Ucraina permite din nou importului cărnii de porc din Ungaria

Prin această decizie a autorităţilor ucrainiene, există din o posibiliatate excepţională pentru firmele ungare de a exporta o nouă categorie de produse, după ce săptămâna trecută a fost autorizat şi exportul furajelor şi al hranei pentru animale. Inspectorul general al Autorităţii Sanitar-Veterinare din Ucraina, Boris Kobal, le-a transmis, într-o scrisoare oficială, autorităţilor ungare că a ridicat interzicerea exportului cărnii de porc, care a fost valabilă pentru întreaga Ungarie.

Această decizie deosebit de favorabilă a fost luată de Boris Kobal în urma consutărilor pe care le-au avut cu secretarul de stat pentru asigurarea siguranţei alimentelor în Ministerul ungar al Agriculturii, Lajos Bognás, precum şi pe baza măsurilor luate de autorităţile ungare în vedere combaterii pestei porcine africane, transmise în detaliu autorităţilor ucrainene de Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria.

În sopul recâştigării pieţelor de export, Guvernul ungar a purtat discuţii cu reprezentanţi ai 30 de ţări. Astfel, produsele din carne de porc pot fi expotate din Ungaria – cu excepţi celor două judeţe amintite – în Honkong, Noua -Zeeleandă şi Canada, precum şi în Albania şi Georgia. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *