CSI / Rusia

Ucraina se pregăteşte să rupă definitiv legăturile cu Rusia

În Baza de date electronică a Radei Supreme a Ucrainei a fost înregistrat proiectul de lege privind eliminarea regimului de vize cu Rusia, scrie „RBC”. Unul dintre autorii documentului este fostul secretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, în prezent deputatul Andrei Parubi.

Pe pagină să de Facebook el explică că alipirea Crimeea la Rusia a fost susţinută de majoritatea absolută a ruşilor. Potrivit lui, mai mult de jumătate dintre ruşi au o atitudine negativă faţă de Ucraina, iar peste o treime îi consideră pe ucraineni inamici. Parubi a mai subliniat că mai mult de 80% din cetăţenii ruşi îl susţin pe Vladimir Putin. De aceea, spune deputatul: „este necesar să se monitorizeze fiecare reprezentant al ţării agresoare care vrea să între în Ucraina. Nu putem admite că de posibilitatea regimului fără vize să profite agenţii inamici şi sabotorii”, a scris Parubi.

Introducerea vizelor va fi o dovadă a unei „rupturi definitive a relaţiilor”, scrie Nezavisimaia Gazeta, care dezvoltă ideea. „Va fi o lovitură destul de gravă, care va conduce la agravarea în continuare a relaţiilor, iar graniţa va fi împrejmuită cu sârmă ghimpată”.

Totodată, în urmă introducerii regimului de vize vor avea de suferit în primul rând lucrătorii migranţi şi puţinii afacerişti din Ucraina care se mai încumetă să desfăşoare business în Rusia. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *