Ultima oră

UE presează Israel să ridice blocada

 Zapatero arăta că ministrul său de externe, Miguel Ángel Moratinos, va susţine că "UE trebuie să pună capăt blocadei asupra Gaza şi că se va extinde întreaga capacitate politică şi diplomatică pentru a atinge acest obiectiv".

Moratinos şi omologii săi din Franţa şi Italia, Bernard Kouchner şi Franco Frattini, au cosemnat un articol, săptămâna trecută, în International Herald Tribune, cerând o blocadă mai "lejeră".
Iar după atacul asupra flotilei umanitare pentru Gaza, ministrul britanic de externe, William Hague, califica asediul ca inacceptabil şi contraproductiv.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu declara la şedinţa de cabinet de duminică că vor continua discuţiile privind politica Israelului cu Gaza, care au inclus trei întâlniri cu trimisul special pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair.
Blair a fost autorizat de Cvartet- SUA, ONU, UE şi Rusia- să ajungă la un acord cu Netanyahu pentru ridicarea blocadei.
El cere Israelului să modifice lista de materii "permise" a intra în Gaza – toate care nu sunt pe listă sunt interzise cu o listă "interzisă" (un număr limitat de materii care sunt interzise, restul fiind permise).
Sursa: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *