Frumusețe

Ulei de migdale sau baie fierbinte. Iată câteva soluţii pentru pielea uscată, părul uscat şi unghii

Uleiul de migdale este un ingredient valorificat în multe produse cosmetice, în special în cele pentru îngrijirea pielii uscate şi părului aspru, cu tendinţa de rupere. principalul atu: hrăneşte şi hidratează intensiv. Conţine acizi graşi (acizi oleici şi linoleici), fitosteroli, dar şi vitamine şi antioxidanţi, în special vitamina E, vitamina K, vitamina A şi vitamina D, toate considerate vitaminele frumuseţii.

Ulei de migdale – calităţile speciale care îl recomandă pentru piele uscată, păr sucat şi unghii

Foarte apreciat la acest ulei de migdale este consistentă să uşoară, deloc grasă, care îl face să se absoarbă rapid în piele şi să nu încarce porii. Probabil că din acest motiv, uleiul de migdale este folosit foarte adesea că şi ulei de masaj sau ca şi bază pentru a dizolvă uleiurile esenţiale. Şi aromaterapia beneficiază de acest ulei de migdale minunat, deoarece are o aromă dulceagă, deloc greţoasă, şi calmantă.

TIPS: Ca să foloseşti uleiul de migdale în rutina beauty, îţi recomand să cumperi unul 100% pur, dintr-un magazin sau de pe un site de cosmetice bio. Iată cele mai cunoscute trucuri de frumuseţe cu ulei de migdale!

1. Hidratant pentru piele uscată (ten şi cop)

Dacă ai pielea uscată, uleiul de migdale este un emolient extraordinar, datorită acizilor graşi care pătrund în piele şi o catifeleaza. După ce ai curăţat tenul, aplică în o picătură-două de ulei de migdale pe piele. Udă-ţi mâinile cu apă călduţă şi masează uleiul cu mişcări circulare. În zona ochilor, fă uşoare tapotări (presare a pielii). Sau, după dus, pe pielea curată. Lasă uleiul să între în piele şi gata, nu mai ai nevoie de crema!

2. Îngrijirea zonei fine din jurul ochilor

Uleiul de migdale are proprietăţi antiaging, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine şi care lupta cu radicalii liberi ce îmbătrânesc pielea. Aşadar, îl poţi folosi şi pe post de „crema” de ochi, pentru a diminua ridurile fine din colţul ochilor, dar şi pentru a reduce aspectul cearcănelor sau a ochilor umflaţi! Aplică una-două picături de ulei de migdale în zona ochilor şi presează pielea cu degetul inelar. Fă tratamentul înainte de culcare!

3. Serum pentru păr

Vitaminele în uleiul de migdale ajută la creşterea părului şi îl fac mai puternic, mai strălucitor şi mai puţin uscat. Şi în plus, face bine şi scalpului uscat şi iritat. Foloseşte o linguriţă de ulei de migdale pentru a-ţi masă scalpul, timp de câteva minute. Acoperă apoi părul cu o cască de plastic şi înfăşoară capul cu un prosop. Lasă uleiul să penetreze în piele o ora-două, iar apoi şamponează şi clăteşte că în mod normal.

4. Întăritor pentru unghii sensibile

Mâinile au nevoie de atenţie în această perioada pentru că se usucă şi la fel şi unghiile. În plus, uleiul de migdale este foarte bun pentru că întăreşte unghiile moi şi sensibile şi le ajută să creasc mai repede şi mai sănătos. Masează mâinile şi în special cuticule cu ulei de migdale după baie. În scurt timp, mâinile tale vor deveni mai fine, iar manichiură va arată mai bine. 

Sursa: andreearaicu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *