Frumusețe

Uleiul de măsline în cosmetică

Datorită proprietăţilor pe care le are, uleiul de măsline e o adevărată binefacere când vine vorba de îngrijirea pielii. Cremele anti-age pot fi înlocuite foarte uşor cu uleiul de măsline, deoarece diminuează ridurile şi hidratează tenul, regenerează şi curăţă pielea. Dacă eşti hotărâtă să foloseşti uleiul de măsline pentru întreţinere, află că acesta poate înlocui:

Demachiantul. Curăţă pielea şi îndepărtează machiajul cu ajutorul unui disc demachiant îmbibat în ulei de măsline. Graţie formulei sale delicate, uleiul de măsline poate fi folosit pentru îngrijirea zonelor sensibile precum cele din jurul ochilor.

Cremele de reducere a ridurilor. Datorită proprietăţilor hidratante, uleiul de măsline poate fi folosit cu succes în tratarea liniilor fine ce apar în timp. Aplică şi masează zonele uscate care sunt mai predispuse la apariţia ridurilor. Fă acest lucru de trei ori pe săptămână. În scurt timp vei observa rezultatele.

Crema hidratantă pentru faţă. Uleiul de măsline poate fi folosit în locul cremelor hidratante de noapte. După baie sau după curăţarea feţei, aplică puţin ulei de măsline şi masează până când acesta este absorbit de piele.

Crema de corp. Pielea are nevoie de hidratare mai ales în zilele friguroase care se apropie. Pune câteva picături de ulei de măsline şi uleiuri aromate (lavandă sau eucalipt) în apa de baie, iar pielea ta se va simţi răsfăţată.

Exfoliantul. Amestecă ulei de măsline cu sare de mare pentru a obţine o loţiune exfoliantă eficientă. Foloseşte amestecul pentru a masa tenul şi pentru a îndepărta celulele moarte.

Tratamentul de reducere a acneei. Amestecă 25 cl ulei de măsline cu 100 de picături de ulei de lavandă. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică amestecul pe zonele afectate. Vei observa rezultatele în doar câteva zile.

Crema cu glicerină pentru mâini. Amestecă două linguri de ulei de măsline cu două picături de ulei esenţial de portocale. Amestecul obţinut se poate păstra la frigider într-o sticluţă cu capac. Unge-ţi mâinile cu acest amestec şi pune-ţi mănuşi de plastic pe care le poţi lăsa în timpul nopţii. Clăteşte-le bine dimineaţă cu apă călduţă.

Piatra de călcâie. Aplică comprese cu ulei de măsline pe zonele afectate. Fă acest lucru seara. După ce ai aplicat compresele, încalţă o pereche de şosete!  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *