Actualitate

Uleiul folosit nu se aruncă la chiuvetă. Ce se întâmplă dacă faci asta

Însă, un litru aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară unui adult să supravieţuiască timp de 14 ani.

Din fericire, mai există persoane care cred cu tărie că mentalitatea oamenilor poate fi schimbată şi consideră că este de datoria lor să îi ajute. Unii au încercat să îşi construiască o afacere tocmai pornind de la această premisă și au început să folosească uleiul alimentar uzat ca o resursă regenerabilă.

Uleiul alimentar uzat este o resursă importantă folosită în mod special pentru fabricarea biocombustibililor, constituind o alternativă viabilă plantelor cultivate în mod special şi care ocupă mari suprafeţe agricole.

Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se poate produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman.

Însă, în lipsa unei informării corecte şi coerente, potrivit estimărilor existente, mulți dintre utilizatorii casnici aruncă uleiul alimentar uzat la chiuvetă.

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător şi omului, dar şi depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, efecte urât mirositoare, coroziune mai rapidă şi au influenţă negativă asupra funcţionării staţiilor de epurare şi duce până la blocarea şi distrugerea acestora.

https://www.realitatea.net/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *