Sport

ULIM a cstigat campionatul national de sah pe echipe

Echipa Universitatii Libere Internationale din Moldova a castigat, recent, campionatul national la sah pe echipe.
Reprezentativa studenteasca a obtinut victorii in toate cele zece meciuri tur-retur disputate, acumuland un total de 52 de puncte din 60 posibile.

Locul doi a revenit formatiei de la Scoala specializata de sah si joc de dame din Chisinau, care a totalizat 44 de puncte. Pe locul trei s-au situat sahistii de la Universitatea de Stat din Moldova, cu un total de 42,5 puncte.
De remarcat ca fiecare echipa participanta avea in lot cate sase jucatori, indiferent de sex sau varsta, precum si doi sahisti de rezerva. Punctajul maxim pe care-l putea obtine o echipa era 12 si de aceea era necesara repurtarea victoriei in toate meciurile. Aceasta performanta a fost reusita de ULIM, care le-a invins cu un scor categoric chiar si pe celelalte doua premiante.
 

In componenta echipei invingatoare au evoluat marea maestra internationala Svetlana Petrenco, maestrii internationali Ruslan Soltanici, Boris Nevednicii, maestrii FIDE Victor Agafii, Stefan Podgurschi si Evgheni Prociuc.
Echipelor premiante le-au fost oferite diplome si premii banesti. Jucatorii care au inregistrat cei mai buni indici la tablele de joc au primit si cartea „Pentru parinti”, al carei autor este secretarul general al federatiei nationale de profil, Tudor Scripcenco.
Conform regulamentului, in calitate de campioana, echipa Universitatii Libere Internationale din Moldova a obtinut dreptul sa evolueze in anul curent in Liga Campionilor Europeni.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *