Astăzi 19 Octombrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:01
Abonamente

Actualitate 7 Octombrie 2018, ora 23:44

ULTIMA ORĂ / (FOTO, VIDEO) Explozie în sectorul Râşcani din Chişinău. Trei persoane au decedat, dintre care un copil

Marime Font

Trei persoane au decedat în urma exploziei, printre care și un copil. Un bărbat de 77 de ani a murit la Spitalul de Urgență, iar corpurile neînsuflețite ale minorului și a unei femei sunt încă sub dărâmături. Informația a fost confirmată de autorități în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit oficialilor, responsabilii vor întreprinde toate măsurile pentru a elimina pericolul prăbușirii pereților și tavanelor.


(UPDATE) Potrivit viceprimarului Capitalei, locatarii evacuați din bloc au ajuns în sala de ședințe a Preturii Râșcani, unde vor rămâne peste noapte. În urma deflagrației 8 persoane au fost rănite, pe lângă acestea și doi pompieri care au intervenit la evacuare.

O explozie puternică s-a produs în această noapte într-un bloc de locuit de pe bulevardul Moscova nr. 11 din capitală. Deflagrația s-a produs în jurul orei 23. Potrivit primelor informații oficiale, două persoane, printre care și un minor, au decedat. Alte cinci persoane au fost transportate de urgență la spital cu răni minore.
La fața locului, au intervenit șapte echipe de pompieri, iar toți locatarii blocului au fost evacuați. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că mai multe persoane au fost rănite și nu se cunoaște deocamdată dacă sunt persoane decedate. Pușcașu a anunțat că un pompier a fost rănit, după ce o placă de beton a căzut peste el. Acesta a fost preluat de o ambulanță, însă se află în afara oricărui pericol. „Toate persoanele au părăsit blocul. Acum este important să ne concentrăm atenția asupra deblocarea plăcilor de beton, întrucât în urma deflagrației au fost afectate apartamente de la etajele 14, 15 și 16. Nu cunoaștem deocamdată prejudiciul estimat. Toată intervenția este concentrată pentru evacuare, salvare și deblocare”, a declarat Liliana Pușcașu.


 

 

UPDATE / Potrivit informațiilor, explozia a avut loc la etajul 16 al blocului aflat pe bulevardul Moscovei. Clădirea nu este conectată la rețeaua de gaz.

(UPDATE / Un pompier venit la fața locului a avut de suferit. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit informațiilor de la fața locului mai multe persoane nu au rezistat exploziei si au fost scoase în pături din bloc de către salvatori.


UPDATE / Inspectoratul general pentru situații de Urgență anunță că sunt mai multe persoane rănite. Nu se știe deocamdată dacă au fost înregistrate persoane decedate.

Potrivit primelor informații, o butelie de gaz a explodat într-un bloc. Poliția și pompierii sunt la fața locului.

Potrivit imaginilor de pe internet, fațada clădirii dar și pereții apratamentului unde a avut loc explozia s-au prăbușit. Din imagini se vede cum două etaje din acest bloc s-au prăbușit.

Locatarii au fost evacuați.

Mai multe mașini parcate în fața blocului au fost distruse.

 

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:30

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare?

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare? Din editia print

 În ciuda unui start fals, Statele Unite ar putea încă încheia un tratat de denuclearizare cu Coreea de Nord. Doar să nu interpreteze greşit semnalele.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:06

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

 Pentru că percepția Rusiei în opinia publică românească este preponderent negativă, cea mai eficientă metodă de a mai reduce din resentimente este dialogul ecumenic ortodox.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 00:50

Festivalurile și gunoiul

În R. Moldova, ar trebui să fie instituită o medalie pentru Festivalul Anului, și alta pentru Murdăria Anului, care rămâne după aceste petreceri

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md