Actualitate

ULTIMA ORĂ /// Ucraina a început „vânătoarea” activelor Gazprom

„În viitorul apropiat, vom iniția executarea silită în mai multe jurisdicții”, a spus Vitrenko, menționând că la începutul anului 2019 cererile de încasare a datoriilor de la o compania rusească vor fi depuse în Olanda și Marea Britanie.

Naftogaz a câștigat anterior o acțiune similară în instanțele judiciare din Statul New York. Potrivit deciziei instanței, un număr de companii străine au fost obligate să furnizeze Naftogaz informațiile necesare în urmărirea activelor companii rusești de stat „Gazprom”. Instanța, a obligat Deutsche Bank și Trust Company Americas să furnizez toate informațiile necesare. Compania germană a fost obligată să furnizeze companiei ucrainene toate datele privind activele și conturile companiei ruse, inclusiv în Elveția, unde Naftogaz a inițiat deja un proces.

Astfel, compania ucraineană Naftogaz încearcă să execute decizia arbitrajului de la Stockholm, potrivit căreia instanța a dispus ca Gazprom să plătească Naftogaz 2,6 miliarde dolari. Compania rusă nu recunoaște această hotărâre și intenționează să o conteste. La rândul său compania ucraineană încearcă să utilizeze toate mijloacele posibile pentru a-și recupera banii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *