ULTIMA ORĂ / O familie a fost CĂLCATĂ de tren. Au fost SPULBERAȚI cu 160 km/h

publicat în Actualitate pe 17 August 2017, 13:39

Familie călcată de tren la Brănești. O femeie însărcinată și trei copii au fost spulberați, joi dimineața, într-un accident înfiorător, de un tren care circula cu 160 km/h.

UPDATE 12.40: Anchetatorii au identificat-o pe femeia care s-a sinucis alături de cele trei fetițe ale sale, în vârstă de 3, 8 și 10 ani. Femeia se numește Alexandra Brauștea și are 30 de ani.

Bunica celor trei copii a ajuns la locul tragediei, iar tatăl micuților, George Constantin, urmează să fie anunțat de anchetatori.

Trenul IR 1983 care i-a lovit pe femeie și pe cei trei copii ai ei a fost oprit două ore și jumătate la locul accidentului. Trenul a plecat spre Constanța la ora 11.49.

Mecanicul de tren nu a fost înlocuit după accident, acesta spunându-le specialiștilor de la Siguranța Circulației că poate continua drumul. Șeful de tren îl însoțește în cabina până la Constanța.

Tragedia a avut loc în jurul orei 09.20, în apropierea stației Brănești – Pasărea, la 20 de minute după ce trenul IR 1983 a plecat din Gara de Nord.

Accidentul s-a produs la câteva sute de metri de stadionul din Brănești, care poartă numele dinamovistului Cătălin Hâldan.

În urma accidentul, mai multe trenuri spre și dinspre litoral au întârzieri mari. Pasagerii trenului IR 1932 Oradea – Mangalia, între care se găsesc și 40 copii, au primit de la personalul feroviar apă, fructe și covrigei, potrivit CFR Călători.

Ministerul Transporturilor a constituit o celulă de criză, care va analiza accidentul în care au murit femeia și cei trei copii ai ei. Din celula de criză vor face parte secretarul de stat pe domeniul feroviar și reprezentanți de la CFR Infrastructură, CFR Călători, AFER și AGIFER.

UPDATE 11.46: Femeia a lăsat lângă șina de tren, aproape de locul accientului, un bilet de adio.

„Îmi pare rău, nu mai suportam suferința!”, a scris femeia în mesajul de adio, pe o foaie ruptă dintr-o agendă.

Unul dintre copii a fost găsit de polițiști la un kilometru distanță de locul impactului.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată identitatea victimelor, fiind audiați martori și localnici care ar putea da informații despre femeia și cei trei copii ai ei loviți de tren.

UPDATE: Echipajele de la Ambulanță au găsit la locul accidentului o femeie care era însărcinată și trei copii. Două dintre victime au fost găsite în fața trenului, iar celelalte două au fost prinse sub tren, a declarat, pentru Libertatea, managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu.

Alin Grasu a precizat că Serviciul de Ambualnță București – Ilfov a fost sesizat, prin numărul de urgență 1123, la ora 9.27, fiind solicitată intervenția pentru un accident în Halta CFR Brănești. La locul accidentului a fost trimisă o ambulanță, care a ajuns după 7 minute de la solicitare. Ulterior, la locul accidentului a ajuns și o a doua ambulanță. Echipajul primei ambulanțe a constatat decesul celor dou[ victime care erau în fața trenului, celelalte două victime fiind prinse sub tren.

De asemenea, trenurile spre Constanța vor avea întârziere, pentru că se așteaptă avizul autorităților pentru deblocarea circulației.

Accidentul a avut loc pe magistrala 800 București-Constanța, în halta Branești. Acolo a fost găsită o fetiță moartă. În spatele trenului, la aproape 600 de metri distanță, au mai fost găsite alte trei persoane decedate. Este vorba despre o femeie și doi copii, a anunțat IGPR.

Din primele informații, trenul circula cu 160 kilometri pe oră, fără oprire pe ruta București-Constanța.

La ora 11:15, trenul era oprit de două ore. Autoritățile fac cercetări pentru identificarea persoanelor și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul șocant.