Actualitate

ULTIMA ORĂ. CCA a acordat licenţă de emisie pentru postul 10TV

Silviu Tănase, directorul Ziarului „Timpul de dimineaţă”, a declarat în cadrul şedinţei că circa 25% din spaţiul de emisie va fi retransmisiune televiziunea românească Naşul TV. Noul post va avea un studio la Chişinău şi un altul la Bucureşti. Vor fi organizate emisiuni de dezbateri şi analitice. „Nu va fi afiliat niciunui partid politic şi niciunei organizaţii. Va milita pentru promovarea şi păstrarea patrimoniului cultural, etnic şi lingvistic”, a spus Silviu Tănase.

Grila de emisie prevede retransmiterea talk-show-ului „Naşul”, una dintre cele mai vechi emisiuni de acest gen din România. Vor mai fi difuzate emisiunile „7 zile în Europa”, „Ora de veghe”, „Cronica de noapte”. Tot de la Naşul TV se vor achiziţiona programele documentare. „Pentru început ne propunem să realizăm un jurnal scurt de 15 minute. Cele 56% din producţie proprie vom încerca să le asigurăm prin talk-show-uri din studio. În timp, dacă vom atrage mai multă publicitate, poate vom face jurnale mai mari”, a comunicat Silviu Tănase.

Membra CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a spus că nu-şi poate ascunde satisfacţia de a examina o astfel de solicitare, deoarece există foarte multe probleme cu abundenţa de retransmisie a posturilor din spaţiul rusesc. Membra a subliniat că sprijină ideea de creare a spaţiului audio-vizual comun cu România. În opinia sa, există multe problemele de ordin tehnic, care fac posibile foarte puţine astfel de iniţiative private. „Susţin ideea acestui proiect, deoarece oferă şansa publicului din Republica Moldova să aibă acces la un post de televiziune din România”, a menţionat Mariana Onceanu-Hadârcă.

Licenţa de activitate a fost acordată pentru o perioadă de 6 ani. Se preconizează ca lansarea postului 10 TV să aibă loc până la finele anului curent.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *